понеділок, 12 листопада 2012 00:30

"Після телешоу почали по-другому хачапурі робити"

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Кухар ресторану ”Чайка” у Черкасах  готує до подачі на стіл деруни зі сметаною та зеленню. Стоїть біля вікна видачі, яке зробили за рекомендацією ведучого телепрограми ”На ножах” Арама Мнацаканова. Раніше страви видавали через маленьке бокове віконце
Кухар ресторану ”Чайка” у Черкасах готує до подачі на стіл деруни зі сметаною та зеленню. Стоїть біля вікна видачі, яке зробили за рекомендацією ведучого телепрограми ”На ножах” Арама Мнацаканова. Раніше страви видавали через маленьке бокове віконце

Черкаський ресторан "Чайка" брав участь у телевізійному шоу "На ножах". Шеф-кухар Арам Мнацаканов розкритикував роботу закладу. Запропонував змінити меню, інтер'єр та ставлення персоналу до клієнтів. Йдемо перевірити, чи прижилися зміни в "Чайці".

У понеділок о 18.40 біля ресторану припаркований єдиний автомобіль  — "москвич". Заходимо у бокові двері. У першому залі жодного відвідувача. Офіціантка Ольга приносить меню з двох аркушів. Одне підклеєне скотчем. За рекомендацією шеф-кухаря, тут мали з'явитися стильні серветки на столах та живі квіти. Але лежать тільки білі паперові серветки. Арам зняв м'які чохли й лишив голі дерев'яні лавки. Проте власники надали ресторану попереднього вигляду.

Із семи нових страв, лише біля грузинського супу-харчо ручкою зазначено "нет".

— І до літа його точно не буде. Цю страву замовляють рідко, багато доводиться просто викидати, тому вирішили взагалі не готувати, — пояснює Ольга.

Просимо щось порадити з їжі.

— Є меню — вибирайте: салати, м'ясо, картопля, риба. З Арамових страв у нас є все.

— А що таке чашушулі з телятини? — запитуємо.

— Це смажена телятина під горіховим соусом подана на кеци. Кеца — це глиняна сковорідка, — пояснює Ольга. — Хачапурі — це як піца, з м'ясом або сиром. Візьміть хачапурі й один шашлик на двох. Думаю, ви накушаєтеся, — радить.

Замовлення чекаємо близько 15 хв. Офіціантка приносить рекламний журнал "Дерзкая жизнь" та столові прибори на чотирьох осіб. Ваза з приборами у двох місцях надщерблена.

— Людей у нас не багато в будні. На вихідних більше приходить, — додає Ольга.

У сусідньому залі, де облаштували місце для танців, зайнято два столи. За першим сидять двоє дівчат. Одна п'є пиво, друга — вишневий сік.

— Ми сюди ходили до Арама, будемо ходити і після. Буваю тут п'ять років. Коли збираємося з подружками, то тільки сюда — поміщєніє класне, потанцювати можна, музиканти шикарні, — говорить 25-річна Олена Грицай, струшує попіл із цигарки. — На скільки я знаю, інтер'єр міняли в першому залі, а тут нічого не робили. Главне, шо кухня як була добра, так і осталася. Шашлики абалдєнні, особєнно по-грузінскі. Салати тоже добрі. Я люблю курку з ананасом. О, після телешоу почали по-другому хачапурі робити. Ми пробували — шо ті, шо ті вкусні. Раніше було слойоне тісто, а зараз якесь друге.

— А помниш, у прошлом году новогодні вечоринки проводили. Ми ще й на стріптіз попали, мужський. Заказали собі покушать, а тут раз і мужчінка, — розповідає подруга Олена Сидорова, 29 років.

За крайнім столом у кутку Лідія Клименко святкує 53-річчя.

— Ми в "Чайку" ходимо мінімум вісім разів на рік. Усі сімейні свята тут проводимо, — говорить її невістка Оксана Клименко, 32 роки. — Після телешоу ресторан змінився в кращу сторону. Їжа стала смачніша. Раніше якщо розбивався стакан, то доводилося платити великі суми. Але посуд бився скоріше з тієї причини, що його прибирали невчасно. Зараз змінилося ставлення офіціанток. Швидко прибирають посуд. Раніше навіть вазу для квітів не давали, все стояло у відрах. А зараз як бачите, — показує рукою на стіл, де стоїть букет рожевих троянд.

— Колектив став дружніший. Коли подивилися на все збоку, то трохи змінилося ставлення одне до одного, — каже бармен 21-річна Олександра Дивнич. — З'явилися нові страви. Після програми були поставили нового шеф-кухаря, але зараз вернули старого. Часто приходять спеціально до нас. Кажуть: "Ось ми дивилися по телевізору, хотіли б скуштувати".

Зараз ви читаєте новину «"Після телешоу почали по-другому хачапурі робити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути