понеділок, 13 січня 2025 09:36

Як приготувати смореброд на сніданок: записуйте рецепт незвичного бутерброда зі Скандинавії

Як приготувати смореброд на сніданок: записуйте рецепт незвичного бутерброда зі Скандинавії
Зберігайте рецепт хрусткого данського бутерброду з поживною начинкою Фото: instagram/stockrichmond

Данський бутерброд, або смореброд є справжньою гастрономічною перлиною скандинавської кухні. Ця закуска завоювала серця гурманів у всьому світі.

Її головна особливість - доречне поєднання простих, але свіжих інгредієнтів, які викладаються на шматочок хрусткого житнього хліба. Смореброди можуть бути як солодкими, так і солоними, а їхнє оформлення - справжнє мистецтво.

Це ідеальний варіант для поживного сніданку, адже готуються вони швидко і мають апетитний вигляд.

Назва smørrebrød перекладається як "здобний хліб", що вказує на типову основу бутерброда - маленький шматочок данського житнього хліба, намазаний вершковим маслом.

Інгредiєнти:

Куряча грудка - 250 г

Масло вершкове 82% - ½ ст. л.

Апельсиновий сік - 1 стакан

Вода - ½ стакани

Майонез 50% - 1 стакан

Апельсин, цедра за смаком

Сіль за смаком

Хліб житній - 2 скибочки

Чорний перець за смаком

Масло вершкове 82% - 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткий тост на сніданок для усієї сім'ї: додайте цей рецепт у скарбничку корисних страв

Як приготувати

Обсушити куряче м'ясо кухонним папером і підрум'янити філе на сковороді у вершковому маслі по 2 хв. з кожного боку. Додати апельсиновий сік і воду та тушкувати куряче філе в бульйоні по 5-7 хв. з кожного боку, поки м'ясо не буде готове.

Дати м'ясу стекти і охолодитися в апельсиновому бульйоні на сковороді. Розібрати куряче м'ясо пальцями на невеликі смужки і перемішати з майонезом. Натерти цедру апельсина. Приправити курячий салат тертою апельсиновою цедрою, подрібненим чебрецем, сіллю і перцем (трохи залишити для прикраси).

Намазати хліб вершковим маслом і викласти на нього курячий салат. Прикрасити тертою апельсиновою цедрою, перцем і свіжим чебрецем.

Коли зранку думаєш, що б приготувати на сніданок, перше, що спадає на думку, це страви з яєць. Варіантів чимало: скрамбл, класична яєшня, французький омлет чи яйця пашот.

Але справжній Оскар у світі рецептів ми б віддали яйцям Бенедикт. Цей сніданок створений для ідеального ранку, бо в ньому безмежна кількість смакових відтінків.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати смореброд на сніданок: записуйте рецепт незвичного бутерброда зі Скандинавії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути