Малина будь-який десерт зробить вишуканим. Вона дуже ароматна та яскрава на вигляд. Мало просто торт прикрасити цими ягодами. Ванільні коржі чергують з желейними та білосніжним вершковим кремом. Такому торту потрібно постояти кілька годин в холодильнику, щоб добре скріпитися. Після того як усі інгредієнти обміняються ароматами, вони смакуватимуть як єдине ціле.
Інгредієнти:
тісто:
1 яйце
70 г цукру
1 ст. л. меду
60 г вершкового масла
½ ч. л. розпушувача
160 г борошна
крем:
3 яйця
200 г цукру
500 мл молока
60 г кукурудзяного крохмалю
150 г вершкового масла
2 ч. л. ванильної есенції
Малинове желе:
400 г малинового пюре
100 г цукру
2 ч л желатину
50 мл води
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів.
Збити яйця і цукор. Додати розм'якшене вершкове масло і мед і збити до однорідності.
Просіяти борошно з содою і додати до суміші. Збити до отримання однорідної маси.
Помастити маслом прямокутну форму (30 × 40) і прокласти пергаментним папером.
Перелити тісто у форму, розрівняти і випікати близько 7-9 хвилин.
Розрізати на три рівні частини.
Для крему збити яйця з цукром 1 хвилину. Додати ванільну есенцію, кукурудзяний крохмаль і 250 мл холодного молока. Усе збити.
Довести до кипіння решту молока. Налити яєчну суміш в молоко.
Поставити на вогонь, згустити і зняти з плити.
Домісити нарізане кубиками вершкове масло. Дати крему повністю охолонути.
Приготувати малинове желе:
У холодній воді розвести желатин відповідно до вказівок на упаковці.
Малинове пюре засипати цукром і довести до кипіння.
Зняти з вогню, домісити желатин і залити в прямокутну ємність (30 × 40) застелену пергаментним папером. Охолодити до кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник.
Розрізати желе на три рівні частини.
Читайте також: Яблучний тарт виходить з карамелізованою начинкою
Зібрати торт. на коржі покласти, крем і желе. Так чергувати кілька разів.
Поставити торт в холодильник на 2 години.
Прикрасити малиною і м'ятою, нарізати і подавати.
Коментарі