Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 12:36

День вареників: три рецепти з найпопулярнішими начинками, які люблять готувати українці

8 жовтня відзначають День вареників. Їм ставлять пам'ятники, проводять фестивалі та присвячують пісні.

Традиційні українські вареники завжди викликають захоплення по всьому світі і є улюбленою стравою діаспорян.

Це чудова нагода потішити рідних цією смачною українською стравою.

Автор: pinterest
  Три рецепти вареників з найпопулярнішими начинками
Три рецепти вареників з найпопулярнішими начинками

Вареники готують з різноманітними начинками. Знавці стверджують, що кількість рецептів фаршу понад п'ять сотень.

Gazeta.ua пропонує три рецепти з найпопулярнішими начинками, які люблять українці.

Кожен із цих рецептів має свою унікальну родзинку, яка зробить ваш стіл справжнім святом.

Вареники з картоплею та грибами

Автор: pinterest
  Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею та грибами

Інгредієнти:

Для тіста:

500 г борошна

1 яйце

200 мл води

дрібка солі

Для начинки:

500 г картоплі

300 г грибів (печериці або інші на вибір)

1 цибулина

сіль, перець за смаком

олія для смаження

Як приготувати

У мисці змішайте борошно, яйце, воду і дрібку солі. Замішайте еластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин "відпочити".

Начинка: Відваріть картоплю в підсоленій воді до м'якості, потім зробіть пюре. Тим часом дрібно наріжте цибулю і гриби, підсмажте їх на олії до золотистого кольору. Змішайте смажені гриби з картопляним пюре, додайте сіль і перець за смаком.

Розкачайте тісто на тонкий пласт і виріжте круги (наприклад, за допомогою склянки). У кожне коло покладіть чайну ложку начинки, з'єднайте краї і щільно заліпіть вареник.

Варіть вареники у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.

Подавайте вареники гарячими, зі сметаною або підсмаженою цибулькою для більш насиченого смаку.

Вареники з вишнями

Автор: pinterest
  Вареники з вишнями
Вареники з вишнями

Для начинки:

500 г вишень (свіжих або заморожених)

3-4 столові ложки цукру (за смаком)

крохмаль (для загустіння начинки, за бажанням)

Як приготувати

Тісто готуйте за попереднім рецептом вареників з картоплею.

Якщо вишні свіжі, помийте їх і видали кісточки. Якщо заморожені, розморожуйте і зливайте зайву рідину. Додайте до вишень цукор і, за бажанням, трохи крохмалю, щоб начинка не була занадто рідкою.

Розкачайте тісто на тонкий пласт і виріжте круги за допомогою склянки. У кожне коло покладіть чайну ложку начинки, з'єднай краї і щільно зліпіть вареник.

Відварюйте вареники у киплячій підсоленій воді 5 хв., поки вони не спливуть на поверхню. Подавайте вареники, посипані цукром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не відтягнете від тарілки: ліниві вареники з персиками за рецептом Савви Лібкіна

Вареники з сиром

Автор: pinterest
  Вареники з сиром
Вареники з сиром

Тісто готуйте за попереднім рецептом вареників з картоплею.

Для начинки:

400 г кисломолочного сиру

1 яйце

3 ст. л. цукру (за смаком)

ванільний цукор (за бажанням)

дрібка солі

Як приготувати

У мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор (за бажанням) і дрібку солі. Добре перемішайте, щоб маса була однорідною.

Розкачайте тісто на тонкий пласт і виріжте круги за допомогою склянки чи формочки. У кожне коло покладіть чайну ложку начинки, з'єднайте краї і щільно зліпіть вареник.

Відварюйте вареники у киплячій підсоленій воді 5 хв, поки вони не спливуть. Подавайте вареники гарячими зі сметаною або топленим маслом.

За бажанням, якщо вареники несолодкі, то заправте шкварками.

Ліниві вареники - це не просто смачний сніданок. Це справжня знахідка длятих, хто цінує свій час і піклується про своє здоров'я. Їх простота приготування, поживність та можливість експериментувати зі смаками роблять їх ідеальним вибором для ранкового прийому їжі. А ще їх обожнюють діти.

Почніть свій день з порції лінивих вареників, і ви відчуєте приплив енергії та гарного настрою на цілий день.

Одеський кухар Савелій Лібкін показав як готує ліниві вареники з пармезаном.

Зараз ви читаєте новину «День вареників: три рецепти з найпопулярнішими начинками, які люблять готувати українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути