Десерт "Пташине молоко" люблять не тільки діти, а й дорослі. Коли був розкритий його рецепт, він перестав бути розкішшю і став доступним і недорогим. Продукти для його створення прості: сметана, молоко, цукор, желатин, какао. Цей десерт має вершковий присмак та ніжну структуру. Готувати його краще звечора, щоб він постояв ніч в холодильнику. А вранці вже можна буде ласувати.
Інгредієнти:
2 пакети желатину (по 8 г)
1 стакан молока
1 склянка цукру
450 г сметани
450 г охолоджених збитих вершків
Для глазурі:
5 ст л какао
5 стх л цукру
1 пакет желатину (8 г)
5 ст л молока
1 склянка холодної води
Приготування:
У невеликій каструлі змішайте 2 пакетики желатину з 1 склянкою молока. Поставте на середній вогонь і збивайте, коли від молока піде пар - зніміть з вогню (не кип'ятіть!). Відставте в сторону для охолодження.
Змастіть скляну форму розміром 20x30 см олією. У мисці електричним міксером на середній швидкості збийте 1 стакан цукру, сметану і вершки, поки все добре не змішано.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний чізкейк тримають годину в морозилці
Продовжуючи збивати, повільно додайте теплу молочну суміш.
Відразу вилийте в підготовлену форму для випічки. Пригладьте поверхню якомога більш рівно. Накрийте і поставте в холодильник.
Для глазурі в невеликій каструлі змішайте какао-порошок, цукор і желатин. Збиваючи, влийте воду і молоко.
Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Суміш повинна стати рівномірної і гладкою. Відставте глазур в сторону і дайте охолонути 1 годину.
Повільно вилийте шоколадну глазур на вершкову основу. Охолодіть в холодильнику як мінімум 5 годин.
Коментарі
1