Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2021 12:00

Іспанія вдома: три страви, які розкривають колорит країни
5

Коли ми чуємо про гастрономічну Іспанію, перше, що спадає на думку, це паелья та гаспачо. Без сумніву, ці страви є національною гордістю країни, але не єдиною. Варто лише згадати про чурос, тапас із моцарелою чи олью подриду й одразу тече слина.

Автор: ROMAN ODINTSOV from Pexels
  Багато іспанських страв готуються сьогодні з використанням тих же методів приготування та інгредієнтів, що й двісті та триста років тому.
Багато іспанських страв готуються сьогодні з використанням тих же методів приготування та інгредієнтів, що й двісті та триста років тому.
Взагалі національні страви іспанської кухні мають багатий набір інгредієнтів, але водночас вони прості. Основні компоненти, які використовуються століттями - часник, цибуля, спеції, багато зелені й оливкова олія. Щодо способів приготування, переважно це обсмаження, запікання або гасіння.

Тапас із моцарелою

Автор: instagram.com/xenia_ionova
  Є версія, що ці крихітні бутерброди з'явилося в 13 столітті. Тоді правлячий монарх видав указ подавати хмільні напої тільки разом із закусками.
Є версія, що ці крихітні бутерброди з'явилося в 13 столітті. Тоді правлячий монарх видав указ подавати хмільні напої тільки разом із закусками.
Інгредієнти:

скибка багету - 6 од.

помідор - 3 од.

сир моцарела - 150 г

соус песто на смак

Приготування:

Багет злегка підсмажити на оливковій олії. Згори викласти моцарелу й помідор. Прикрасити соусом песто.

Олья подріда

Автор: gastronom.ru
  Олья подріда в перекладі означає “могутня”, оскільки через велику кількість м’яса дозволити собі таке частування могли лише заможні люди.
Олья подріда в перекладі означає “могутня”, оскільки через велику кількість м’яса дозволити собі таке частування могли лише заможні люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматне вино з бузку: покроковий рецепт

Інгредієнти:

свинина - 150 г

баранина - 150 г

яловичина на кістці - 250 г

шпик - 150 г

картопля - 2 од.

ковбаса "чорісо" - 50 г

корінь селери - 0,5 од.

чорний перець - на смак

помідор - 2-3 шт.

лавровий листок - 1 шт.

горох - 150 г

часник - 1 зубець

морква - 350 г

цибуля - 1 од.

вода - 2 л

Приготування:

М'ясо та шпик залити водою й поставити на вогонь. Через 30 хв додати замочений із ночі горох, всипати спеції. Через пів години додати дрібно нарізану моркву, картоплю, селеру, часник і очищену й нарізану кубиками цибулю. Через 10 хв вийняти лавровий лист, цибулю й додати нарізані без шкірки томати й насіння. Варити все разом до готовності, приблизно 20 хв. М'ясо вийняти, відокремити від кісток. Ковбасу нарізати скибочками, додати до овочів і дати ще раз закипіти. Подати, посипавши зеленню або тертим сиром.

Чурос

Автор: anniesnoms.com
  Чурос продається в Іспанії мало не на кожному кроці.
Чурос продається в Іспанії мало не на кожному кроці.

Інгредієнти:

вода - 4 скл.

борошно - 2-3 скл.

розпушувач - 1 ч. л.

сіль - 1 ч. л.

оливкова олія для смаження - на смак

цукрова пудра - на смак

Приготування: ⠀

Воду довести до кипіння й зняти з вогню. Одразу ж додати борошно разом із сіллю і розпушувачем, перемішати ручним міксером або дерев'яною лопаткою до однорідності маси. Тісту дати настоятися 30 хв. У глибоку сковорідку налити олію заввишки 2-3 пальці та розігріти її до 200°C. Сформувати й обсмажити чурос до готовності. Викласти на паперовий рушник. Прикрасити цукровою пудрою і какао.

Більшість українців помилково вважають грецьку кухню схожою на іспанську. Так, в обох народів є дещо спільне. Вони обожнюють морепродукти та овочі, які ростуть на їх землі. Та на відміну від греків, іспанці полюбляють готувати м'ясо та вирізняються оригінальними рецептами десертів.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія вдома: три страви, які розкривають колорит країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути