Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2021 02:28

Назвали три рецепти молодої картоплі, від яких тече слинка

Назвали три рецепти молодої картоплі, від яких тече слинка
Найсмачнішою є картопля невеликого розміру. Фото: Алексы Almond: Pexels

Сезон молодої картоплі в розпалі. Тому, прийшов час діставати з кулінарних книг найкращі рецепти. Одним з найпопулярніших вважають відварну картоплю з кропом і часником. Попри те, що картопля не менше смачна та апетитна в запеченому вигляді.

Запечена картопля по-грузинськи

Інгредієнти:

молода картопля - кілограм

хмелі-сунелі - за смаком

мелений чорний перець - за смаком

оливкова олія - 2 ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини. У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець. Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами. Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин. Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та корисно: що приготувати з молодої капусти

Молода картопля, запечена з чебрецем

Інгредієнти:

найдрібніша молода картопля - 0,5 кг

оливкова олія - 1,5 ст. л.

сіль - 1 ч. л.

листя чебрецю - 2 ч. л.

Приготування:

Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити пергаментом для випічки. Картоплю промити. Додати олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати. Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.

Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом

Інгредієнти:

молода картопля - 1 кг

кунжут - 3-4 ст. л.

молодий часник - 1 шт.

сіль - за смаком

олія - 1 ст. л.

кріп - пучок

Для соусу:

нежирна сметана - 300 мл

тертий білий хрон - 2 ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору. Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл. У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати й добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар. Часник очистити від верхнього шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору. Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник. Готову картоплю посипати свіжим кропом і подати.

Більшість українців помилково вважають грецьку кухню схожою на іспанську. Так, в обох народів є дещо спільне. Вони обожнюють морепродукти та овочі, які ростуть на їх землі. Та крім цього іспанці, полюбляють готувати м'ясо та відрізняються оригінальними рецептами десертів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали три рецепти молодої картоплі, від яких тече слинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути