середа, 27 січня 2021 02:28

З варенням та яблуками: розкрили топ-3 рецепти тертого пирога

З варенням та яблуками: розкрили топ-3 рецепти тертого пирога
Час приготування до 60 хвилин. Фото: nakormi.com

Тертий пиріг - ароматна та ніжна випічка, яка більшості знайома з дитинства. Традиційно готують на пісочному тісті. Начинка може бути будь-якою: варення, сир, або заморожені фрукти. Нижче зібрані найсмачніші рецепти з приготуванням яких впорається навіть підліток.

Тертий пиріг із сиром

Інгредієнти:

борошно – 200 г

вершкове масло – 70 г

цукор – 50 г;

розпушувач – 1 ч. л.

вершки – 20 мл

сир – 200 г

вершки – 40 мл

цукор – 50 г

Приготування:

Вершкове масло натерти на крупній тертці. Додати в борошно з розпушувачем і перетерти в дрібну крихту. Всипати цукор, вбити яйце і влити вершки. Замісити тісто. Перекласти в пакет або на харчову плівку і прибрати в морозильну камеру на 40 хвилин. Сир змішати з вершками та цукром й пом'яти виделкою. Замерзле тісто розділити на дві половини. Форму 20 см змастити маслом і натерти одну половину тіста на крупній тертці. Розподілити виделкою рівномірно по всьому дну. Зверху викласти начинку. Натерти другу половину тіста і теж розподілити рівномірно виделкою. Випікати в розігрітій до 180 градусів печі від 25 до 45 хвилин.

Тертий пиріг із варенням

Інгредієнти:

яйця – 2 шт.

цукор – 170 г

сметана 20% – 100 г

вершкове масло – 220 г

сода – 3 г

оцет – 5 г

борошно – 560 г

варення – 500 г.

Приготування

Змішати цукор, сметану, яйця та масло. Додати соду та оцет й перемішати. Просіяти борошно, перемішати. Замішати тісто, 1/3 відправити в морозильну камеру. 2/3 тіста розкачати на деко, зверху розподілити варення і натерти охолоджене тісто. Випікати при 180 °С 15-20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий торт з маком на будь-яке свято: як прикрасити десерт

Тертий пиріг із яблуками

Інгредієнти:

яблука – 600-650 г

цукор – 90 г

кукурудзяний крохмаль – 35 г

яйце – 2 шт.

вершкове масло – 200 г

борошно – 500 г

мелена кориця, мускатний горіх, сіль – по 1/2 ч. л.

Приготування

Змішати сіль, цукор, вершкове масло, муку й перетерти руками до стану крихти. Додати яйця і замісити тісто. 1/3 частину тіста загорнути в плівку та прибрати в морозилку. Решту тіста розкачати качалкою між двома аркушами пергаменту, завтовшки 4 мм. Прибрати на 20 хвилин у морозилку. Охолоджене тісто викласти у форму. З'єднати нарізані кубиком яблука, крохмаль, цукор і прянощі, перемішати й викласти на тісто. Тісто з морозилки натерти зверху на яблука. Випікати при 180 °С годину.

Вишукані тістечка "Соффіоні" є візитівкою італійської кухні. Їх верх нагадує пелюстки незапечатаного конверту. За це десерт називають "Листами кохання".

Зараз ви читаєте новину «З варенням та яблуками: розкрили топ-3 рецепти тертого пирога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути