Студентка Мирослава Целюх зі Львова на вихідних готує шоколадний торт "Мегакласний". Для цього торту зовсім не потрібно муки, лише паніровочні сухарі. На смак нагадує київський, лише шоколадний і замість арахісу — волоські горіхи.
"Всі, хто пробував мій шоколадний торт - просять рецепт і самі печуть вже наступного дня - каже Мирослава Целюх. Рецепт мені дала подружка, а їй - хтось із родичів із Польщі передав. Назву з дівчатами самі придумали".
Для тіста дівчина бере 10 свіжих яєць. Відділяє білки від жовтків. Міксером у високій мисці збиває білки в круту піну, трохи підсолює. У масу поступово додає півтори склянки цукру, 2 столові ложки сухої тертої булки або купованих паніровочних сухарів, 3 столові ложки крохмалю та стільки ж какао. Збиває тісто міксером, наприкінці всипає півтори склянки горіхів. Горішки господиня подрібнює та трохи підсмажує на сковорідці.
"Тісто має бути як густа сметана — каже Мирослава, - Воно уже смачне, наче крем. Три круглих форми змащую маргарином і посипаю залишками сухарів чи мукою, викладаю тісто. Випікати коржі потрібно 20-30 хвилин".
Поки печуться коржі, Мирослава готує крем. Потрібно 9 жовтків, півтори склянки цукру, 2 столові ложки какао, ложка сметани, 1 пачка маргарину або масла, бажано польського виробництва. Збиває жовтки з цукром, додає какао та сметану. На плитку стивить широку каструлю з водою. Коли вода закипає, ставить на водяну баню залізну миску з кремом. Варить 10-15 хвилин. Щоб швидше охолонуло —тримає у холодній воді. Додає маргарин і збиває суміш міксером.
Отриманим кремом перемазує охолоджені коржі. Боки торта присипає тертими сухарями, зверху прикрашає свіжою полуницею та ківі. Із розтопленої шоколадки робить павутинку. Торт буде смачнішим, якщо дати йому настоятись 5-6 годин.
Коментарі
4