Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 14:26

Стане перлиною осіннього столу: як зафарширувати гарбуз сиром, овочами та спеціями

Стане перлиною осіннього столу: як зафарширувати гарбуз  сиром, овочами та спеціями
Фарширований гарбуз: смачний рецепт осені Фото: pinterest

Фарширований гарбуз здатний прикрасити будь-який стіл. Це не лише смачна, а й естетично приваблива осіння страва.

Вона поєднує в собі ніжний смак гарбуза та смачну начинку, що робить її ідеальним вибором для сімейної вечері чи святкового застілля.

Фарширований гарбуз: рецепт

Інгредієнти

мускатний гарбуз, розрізаний навпіл і очищений від насіння - 2 шт.

олія оливкова - 2,5 ст. л.

зерна кукурудзяні - 1,5 скл.

кіноа - 1 скл.

вода або бульйон овочевий - 2 скл.

нут - 1 банка або 200 г

цибуля зелена - 1 пучок

перець болгарський - 2 шт.

петрушка - 1 пучок

фундук - 100 г

олія оливкова - 80 мл

оцет яблучний - 50 мл

гірчиця діжонська - 1 ст. л.

сир твердий - 50 г

перець чорний свіжомелений - сіль

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте два дека. Натріть внутрішню частину половинок гарбуза 2 ст. л. оливкової олії, а потім покладіть половинки зрізом униз на деко. Запікайте, поки гарбуз не стане м'яким, 20–25 хв.

Перекладіть кукурудзу на друге деко і збризкайте ½ столової ложки оливкової олії. Запікайте, поки кукурудза не почне набувати золотаво-коричневого кольору, 8-10 хв.

В невеликій каструлі змішайте кіноа та воду або бульйон. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина майже не зникне, а кіноа не стане м'яким, 12-15 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з організмом, якщо їсти гарбуз щодня

Перекладіть кіноа до великої миски та перемішайте зі смаженою кукурудзою, нутом, зеленою цибулею, червоним перцем, петрушкою і фундуком.

У невеликій мисці збийте оливкову олію з оцтом і гірчицею, щоб змішати. Приправте сіллю та перцем.

Додайте заправку до начинки та добре перемішайте. Розкладіть її всередині половинок гарбуза. Ви можете вибрати частину приготовленого овочу, щоб звільнити більше місця для начинки, або просто викласти все зверху.

Прикрасьте кожен шматочок гарбуза 2 ст. л. тертого сиру, а потім знову покладіть до духовки, доки сир не розплавиться, а начинка не стане теплою, ще 10-12 хв.

Подавайте страву теплою.

Гарбуз є скарбом осені для кулінарів. Його можна використовувати в різних стравах, від супів до десертів.

Якщо хочете здивувати близьких незвичними стравами, спробуйте приготувати гарбуз у сметанному соусі. Цей овоч додасть вашому меню яскравих фарб і незабутнього смаку.

Зараз ви читаєте новину «Стане перлиною осіннього столу: як зафарширувати гарбуз сиром, овочами та спеціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути