субота, 18 січня 2014 06:45

Смажена камбала смакує з соусом із цибулі, креветок та моркви
16

Фото: фото — Катерина ГОНЧАРОВА

Іспанська кухня багата на рибу, приправи і різноманітні закуски — тапас. Шеф-кухар столичного ресторану "La Paella" Фернандо Мельчор пропонує приготувати одну з таких іспанських страв — камбалу в соусі по-андалузьки. Як виявилося, соус готувати просто, та й складники для нього знайти легко у звичайному супермаркеті.

"Замість камбали можна брати інші м'які сорти - тріску, пангасіус, мерлузу, - каже кухар, заходячи на кухню, - Страву і соус до неї готую за 15 хвилин".

Фернандо гріє на сковорідці кілька крапель оливкової олії. Дрібно ріже цибулину, засипає смажитись. За хвилину так само дрібнить на ту ж сковорідку одну морквину і один помідор. Усе перемішує дерев'яною лопаткою, солить і перчить. Коли все просмажилось, вливає склянку рибного бульйону. Купує його зазвичай готовим. Лишає соус тушкуватись ще зо п'ять хвилин. Тим часом розморожує у теплій воді 200-грамовий шматок філе камбали.

"Поки овочі готуються, нагріваю на маргарині ще одну сковорідку, - коментує кухар, -  Кілька секунд грію на ній пару подрібнених зубців часнику. Тоді кладу п'ять помитих і очищених креветок, смажу з обох сторін по пів хвилини. Швиденько заливаю стопку коньяку і підпалюю. Це для того, щоб прибрати алкоголь і лишити тільки аромат. Спалахує вогонь, дуже ефектно. За кілька секунд згасає. А доки горить, сковорідку припіднімаю і кручу так, наче рівномірно розливаю по ній олію. Як бачите, коньяк дає креветкам аромату, а різкий запах часнику прибирає. Лишає тільки смак".

Підсмажені креветки кидає до соусу з овочів, тушкує ще хвилину. Зливає у ємність для блендеру і збиває, щоб не лишилося шматків. Камбалу ставить смажитись на окрему нагріту сковорідку. Кожну сторону тримає на вогні по хвилині, на тарілку викладає гарячою. Зверху поливає соусом із блендеру. Оздоблює гілкою зеленою цибулі, долькою лимону, а краї тарілки — червоним меленим перцем.

"Ми з вами в Україні, тож прикрашаю гілочкою петрушки. Її в Іспанії майже не їдять. Подаю камбалу гарячою і запашною. Завдяки соусу виходить дуже ніжна, тому до неї можна подати щось солоне. Скажімо, салат із сиру фета, анчоусів і броколі".

Зараз ви читаєте новину «Смажена камбала смакує з соусом із цибулі, креветок та моркви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути