Українці переорієнтувалися на найдешевші продукти. Про це Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.
"Навіть у сегменті недорогих продуктів вибирають найбільш економні варіанти. Наприклад, у минулому році впало виробництво білого хліба, а чорного - зросло. Теж саме стосується круп. Хоча мова йде про товари щоденного вжитку і відносно недорогих по ціні, орієнтація йде на найдешевше", – говорить Олексій Дорошенко.
За його словами, серед круп серйозно впав попит на гречку.
"Ціни на гречку зросли. Через те виросло споживання інших круп, більш дешевих", – відзначив експерт.
За його словами, через зростання цін на імпорті продукти, українці перейшли на споживання продукції вітчизняного виробництва.
"Частка імпортних продуктів харчування зменшилася до 10%. Частка вітчизняних постійно зростає. Мова йде не тільки про продукти харчування, але й про одяг, взуття, українську фармацію. Через заборону постачання російських лікарських засобів та подорожчання імпорту вивільнилося місце для українського виробника", – говорить Дорошенко.
Згідно з дослідженнями компанії GFK, у березні споживчі настрої українців дещо знизилися за рахунок відмови від великих покупок.
Коментарі
1