Киянка Людмила Юревич позаторік закінчила дизайнерські курси.
"Мріяла займатися плануванням квартир і будинків, але українці поки що на цьому економлять гроші. Ремонт роблять самі за власними ідеями. За чужу творчість і креативні рішенні платити не готові, - каже Юревич. - Допомогла кільком друзям переробити однокімнатну хрущівку на простору з кухнею-студіо. Займатися оформленням ресторанів і залів для весільних церемоній почала торік у травні, коли подруга виходила заміж".
Виїзну церемонію для подруги Людмила влаштувала у Києві на Трухановому острові біля Дніпра.
"Зробила красиву арку з живих квітів і тканини, до неї вистелила святкову доріжку. У ресторані, де запланували весілля, стіл для наречених прикрасила композиціями з лілій, столики для гостей - мініатюрними букетиками з троянд. Спинку кожного стільця перев'язала салатовим бантом. Зал у ресторані виглядав так святково, що власник закладу запропонував мені співпрацю. Усім нареченим про мене розказував. Я прикрашала той зал двічі на місяць. За кожну послугу мала по тисячі гривень. За півроку зрозуміла, що це не поганий спосіб для заробітку".
Людмила почала цікавитися квітковою флористикою.
"Якщо раніше я робила примітивні букети з троянд і лілій, то тепер навчилась робити оригінальні букети для наречених, прикрашати автомобілі для весільного кортежу, робити фруктові композиції для десертного столу. Наприклад, можу скласти пальму з яблук, полуниць і бананів, зробити павліна з ананасів і винограду", - розповіла Юревич.
За свої послуги дівчина бере від 2 тис. грн. Прикрашає зал для весільного фуршету, під'їзди наречених та авто.
"Стрічки, банти і тканину приношу з собою, а живі квіти купую за гроші замовників. Їх після весілля можна забрати додому і тішитися ще не менше тижня. Навіть найстрашнішу їдальню, у якій півстоліття не робили ремонт, можна прикрасити так, що вона перетвориться на королівський палац. На обдерті стільці одягаю власноруч пошиті накидки, сходи до їдальні чи ресторану прикрашаю фатіном і штучними квітами. Інтер'єр легко змінити, якщо підібрати вдалі скатертини на столи, прикрасити несподіваними композиціями та арками стіни. Декорую здебільшого за допомогою тканин. Пропоную драпіровку тканиною колон, сходів, сцени. Повiтряні кульки і банти використовую рідко, в основному взимку, коли свіжі квіти дуже дорогі", - зазначила Юревич.
З живих квіті дівчина також робить букет для молодої і бутоньєрки для наречених, сватів і дружок. На роботу витрачає 3-4 год.
"Щоб квіти не в'янули, прикрашаю зал у день святкування. Домовляюсь з власником ресторану чи їдальні, щоб мене впустили всередину о 5-6 ранку, коли на роботу приходять кухарі. До 10 ранки у мене вже все готове. Дозволяю офіціантам сервірувати столи і чекаю когось із родичів, аби прийняв замовлення і розрахувався за мої послуги. Після бенкету пізно уночі або наступного дня вранці приходжу забирати свої декорації. Раніше їздила на таксі. У лютому купила собі авто", - підсумувала Юревич.
Коментарі