На приготуванні кави заробляють від 5 до 10 тисяч гривень. Про це розповів бариста Євген Гешко.
"Хороший бариста заробляє по 10 і навіть 15 тисяч гривень на місяць, - каже Євген. - Головне, показати роботодавцю свій талант. Ціняться ті працівники, які готують понад 50 видів кави та коктейлів і можуть їх гарно оформити. Наприклад, я на пінці з капучино можу намалювати цілу картину. Баріста постійно шукають у ресторани та кавярні. Початкова ставка 5 тисяч гривень"
За день баріста випиває пів літри кави.
"Кожних дів години мушу випити хоча б кілька ковтків кави. Так перевіряю якість змеленої кави, тиск, смак води. Вранці і ввечері кава навіть з одного автомату може відрізнятися, бо там різний цукор, чи більша доза кави"
Чоловікам- баріста за роботу платять більше ніж жінкам.
"Навчитися на баріста можн в кулінарних училищах, або на спеціальних курсах. Але краще, у баріста зі Львова та Києва. Курс навчання коштує в середньому 3500 гривень. Більше половини цієї суми потрібно на інгредієнти, з яких готують основні напої. Школа для баріста є у Харкові. Дводенний курс обійдеться у 3 тисячі гривень, але там навчать усіх основних методів приготування кави"
За смачну каву клієнти залишають чайові в середньому 10-15 гривень.
"Найбільші чайові, які мені лишали — 200 гривень. Готував каву- фррапе з чорницею. Чоловіку так сподобалось, що випив одразу три порції"
Коментарі