Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2013 05:15

Як обрати якісну ковбасу?

Автор: фото з сайта www.mhp.com.ua
  Якісні ковбаси виготовляють зі свіжого м’яса власного виробництва. Кожен упакований продукт має маркування з інформацією про складники
Якісні ковбаси виготовляють зі свіжого м’яса власного виробництва. Кожен упакований продукт має маркування з інформацією про складники

Українці щомісяця витрачають на харчі в середньому 1,5 тис. грн. Майже третину — на м'ясо та ковбасу. "ГПУ" поцікавилися в досвідчених покупців, як визначити якісний продукт.

Надія Миронів, 46 років, працювала в італійській піцерії, Київ:

— Ковбасу купую для піци. Обираю напівкопчену. Таку, щоб при запіканні не втрачала смаку та вигляду. Чомусь усі вдома визнають піцу лише з мисливськими та баварськими ковбасками. У духовці вони залишаються соковитими і шкірка приємно хрумтить. А я люблю піцу з салямі "Мілано", "Салямі Губернаторська". Добре, що в Україні з'явилася якісна ковбаса. Вона не гірша за італійську, просто потрібно вміти її обрати. Звертаю увагу на чистоту вітрини, зовнішній вигляд та аромат ковбаси. Обов'язково дивлюся на виробника. Упевнена, за якість продукції  відповідають лише великі підприємства.

Марина Огір, 55 років, Севастополь, домогосподарка:

— Більшість часу я на кухні. Зі мною живуть двоє дітей та троє онуків. Усіх треба нагодувати. Онуки полюбляють бутерброди з вареною ковбасою. Купую "Лікарську" або "Молочну". Дивлюся, щоб була вироблена за держстандартом. Обов'язково звертаю увагу на склад і на те, скільки процентів м'яса. Як купую, прошу зрізати тонкий плястерок. Скручую в трубочку, має не порватися. Роздивляюся, чи рівненькі краї, чи гладка шкірка. У хорошої ковбаси мають бути приємний смак та аромат.

Тетяна Мудрик, 42 роки, м. Красногвардійськ, Крим, головний технолог м'ясокомбінату сільськогосподарського товариства "Дружба Народів". Розповідає, як виготовляють якісну ковбасу.

— Для виробництва ковбасних виробів та м'ясних делікатесів ми використовуємо м'ясо яловичини, свинини,отримане від забою тварин  власної відгодівлі. Для м'ясопереробного підприємства це дуже важливо, оскільки гарантує якість продукції.

Уся сировина проходить ретельний ветеринарний контроль.

Напівтуші охолоджують і при температурі від 0 до +4°С транспортують в цех обвалки. Свіже м'ясо надходить у цех для виробництва ковбасних виробів та м'ясних делікатесів.

Коптимо продукцію за допомогою букової тріски. Так досягається легкий, без гіркоти, аромат копчення.

Важливо звернути увагу, що при покупці ковбаси — краще купувати під вакуумом чи в середовищі захисного газу. Такі продукти відповідають санітарним нормам і довше зберігаються. Кожен упакований  продукт обов'язково маркуємо необхідною інформацією для покупця: виробник, склад, умови зберігання та кінцевий термін реалізації. Гарантією якості є міжнародні сертифікати ISO:9001, FSSC:22000.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати якісну ковбасу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути