— Друзі просили придумати коктейль для новорічної ночі, — каже львів'янин 25-річний Іван Бариляк. Працює барменом у нічному клубі. — Вигадав холодний гарбузовий пунш із ромом. Він — оранжевий, з яскравою різнокольоровою прикрасою. Назвав "Хвіст півня". Наступний рік якраз його. Тому такий коктейль має бути на святковому столі.
У невеликій каструлі нагріває чотири склянки води. Всипає 6 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. кориці. Очищує 100 г солодкого гарбуза. Ріже невеликими кубиками. Додає в гарячу воду. Кубиками нарізає половину лимона, вкидає в напій. На маленькому вогні варить 10 хв. Дає вистигнути і ставить у холодильник. Проціджує та заливає у прозорий глечик. Туди ж — палочку кориці.
Перед подачею у високі бокали з товстим дном кидає три-чотири кубики льоду. У кожну склянку наливає по 30 г білого рому. Прикрашає кружальцями лимона, апельсина та лайма.
Коментарі