Ексклюзиви
пʼятниця, 09 січня 2009 16:37

Співак Діля в курячий бульйон додає сир

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Співак Діля з гурту ”НеДіля” в арт-кафе ”44” на Хрещатику вправляється у змішуванні напоїв у шейкері. Щоб на ранок не мати проблем із самопочуттям, музикант зазвичай довіряє приготування коктейлів професіоналам
Співак Діля з гурту ”НеДіля” в арт-кафе ”44” на Хрещатику вправляється у змішуванні напоїв у шейкері. Щоб на ранок не мати проблем із самопочуттям, музикант зазвичай довіряє приготування коктейлів професіоналам

"Я дуже люблю готувати, — зізнається співак Діля, 33 роки, із гурту "НеДіля". Його справжнє ім"я Едуард Приступа. — Подобаються різні страви, до того ж із великою кількістю інгредієнтів".

Діля сам вигадує рецепти страв. Продукти підбирає інтуїтивно.

— Іноді рецепти складаю в супермаркеті, коли скуповуюсь, — продовжує співак. — І завжди класно виходить! Правда, була одна невдала страва.

У третьому класі Едуард приготував яєчню з салом. Потім вирішив прикрасити її вишневим варенням. По колу поклав вишеньки.

— Із молодшим братом Артемієм скуштували її — і вжахнулися. Швиденько викинули яєчню в сміттєпровід, щоб мати не побачила, що ми витворили з продуктів.

Співак каже, готувати його ніхто не вчив. Закладам громадського харчування він не довіряє, тому намагається їсти вдома.

— Раз на день їм першу страву — супчик чи борщик. Їжу не запиваю ніколи. Лише через годину-дві можу випити чаю чи кави.

Сніданок Ділі залежить від настрою. Готує фреші з гарбуза, яблук, моркви, винограду, також каву та фруктові салати.

— На сніданок можу швидко борщ із телячими реберцями приготувати. Але якщо не хочеться напрягатися — курячий бульйон із сиром фета.

Для супу з фетою Діля 30–40 хв. варить шматок курки. Солить наприкінці варки.

— У тарілку кладу грамів сорок дрібно порізаного сиру і заливаю гарячим бульйоном. Розмішую добряче, поки фета розпадеться на дрібненькі частки і суп нагадуватиме сметану.

За смаком у страву можна додати перець, подрібнений шпинат чи кріп.

— Подобається, коли маленька порція страви подається на великій тарілці.

Каже, що в Польщі із замовленнями в ресторані треба бути обережним.

— Там приносять дуже великі порції. Замовляти треба щось одне — чи салат, чи м"ясо.

Хробак за смаком нагадує вермішель

У холодильнику в Ділі завжди лежить кілька видів сирів, кроляче м"ясо, курячі субпродукти, сало, реберця, овочі, яйця, лимон і кетчуп.

Для тих, хто дотримується посту, співак радить салат "Морський бриз" за його рецептом. Страва багата на вітаміни й проста в приготуванні.

— Усього треба по трішки, — Приступа нарізає тонкими пластинками слабосолену сьомгу.

До червоної риби музикант додає дрібно порізану пекінську та морську капусту, подрібнений кріп. Посипає салат кедровими горішками, поливає оливковою олією і перемішує. Усе викладає на тарілку гіркою, посипає крупно потертим сиром і ставить на хвилину в мікрохвильову піч.

— Потім на підплавлений сир викладаю червону ікру і дольку лимона.

Згадує, як під час гастролей у Дніпродзержинську їв рибні котлети з червоною ікрою.

— Офіціант у ресторані запропонувала скуштувати їхню фірмову страву — котлети з філе сома. На вигляд вони нагадували котлети по-київськи, але всередині були сир та ікра. Потрясаюче смачна страва!

Музикант зізнається, що мріє потрапити в китайський ресторан, де подають хробаків, павуків, мурах. Їв гусінь, що плаває в пляшці мескаль (мексиканський алкогольний напій міцністю 38–43% із соку агави. — "ГПУ"). Хробак за смаком нагадує вермішель.

Каже, днями спробував перець-вогник.

— Відчуття, наче в голові вибухнула петарда. Але потім відчуваєш бадьорість, як від холодного душу.

Не любить коньяк. Пояснює, що від п"ятдесяти грамів йому хочеться спати.

Алкогольні напої змішувати не люблю. Під горілку квашу капусту в фарфоровій бочці півметра заввишки, — каже Приступа.



Що треба

Для салату "Морський бриз" беруть по 200 г слабосоленої сьомги і пекінської капусти, 70 г сиру радомер, по 50 г кедрових горішків і морської капусти, 10 г червоної ікри, 20 г кропу, 2–3 ст. ложки оливкової олії, дольку лимона.


Курячі пупки смажать із кунжутним насінням

Курячі пупки співак Діля готує з кунжутом:

— Курячі шлуночки ретельно промиваю під проточною водою і варю до готовності. За півгодини вони зваряться. Але якщо варити довше, пупки стануть м"якими і ніжними.

Із готових пупків зливає воду і перекладає на добре розігріту пательню з підсмаженими на соняшниковій чи оливковій олії морквою та цибулею. Усе смажить 10 хв. помішуючи. Солить, за смаком додає чорного та червоного перцю. Пупки перемішує зі столовою ложкою кунжутного насіння.

— Якщо кунжуту нема, замінюю його половиною столової ложки гарбузового насіння.

За 5 хв. посипає страву тертим сиром. Каже, підійдуть пармезан, радомер чи російський. Щоб сир розплавився, пательню накриває кришкою і за хвилину вимикає вогонь.

— Перед тим як посипати сиром, можна додати ложку майонезу.

Зараз ви читаєте новину «Співак Діля в курячий бульйон додає сир ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути