— Полюбила імбир, коли почалася мода на суші, — розповідає Катерина Алтуніна, 20 років, із Запоріжжя. — Маринований можу їсти без нічого. Якось застудилася і замість пігулок пила імбирний чай. Одужала за три дні. Тепер купую свіжий корінь, його повно в магазинах. Дрібно ріжу й заливаю окропом. Вистачає чайної ложки кореня на склянку води. У теплий додаю мед і лимон.
Імбир сприяє виробленню інтерферонів, активує імунну систему, каже столичний фітотерапевт 47-річний Борис Скачко. Корінь дає організмові сили на одужання при грипі, але не має властивостей убивати віруси.
— На початку застуди помічний чай. Одну чайну ложку імбирного порошку залийте 200 грамами окропу, дайте настоятись 7 хвилин. Добре додати мед. Такий засіб допоможе повністю одужати.
Якщо є висока температура, то гарячий напій лише зашкодить. Чай треба пити теплим. При сильній застуді лікар радить узяти чайну ложку меду і порошок імбиру на кінчику ножа. Змішати у блюдці та впродовж дня потроху злизувати після їди. Тоді покращиться кровообіг. Інфекція затримається в носі та горлі, не опуститься в бронхи та легені.
— Добре зігрівають шкарпетки, просякнуті імбиром. Треба взяти дві чайні ложки імбирного порошку, розвести в 40 грамах окропу. Намочіть шкарпетки та одягніть їх на ніч. Зверху — сухі. Допомагає, коли перемерзли. Імбир посилить кровообіг, до ранку будете добре почуватися.
Столичний лікар народної медицини 55-річний Олександр Коваленко зауважує, що імбир має й противірусні властивості.
— Також сприяє відкашлюванню мокроти. Має гострий та в'язкий смак, тому придушує вироблення слизу.
Коментарі