Від вірусу можна позбутися не тільки таблетками, а й смачними продуктами. Але не всі овочі та зелень корисні. Є й ті, що погіршують протікання грипу. Вони ослаблюють організм, перешкоджаючи видужанню.
Наприклад, шпинат підвищує вироблення гістаміну – хімічної речовини, яка викликає алергію.
Броколі – надійне джерело вітамінів А і клітковини. Їх організму важко перетравлювати, тому краще замінити їх на продукти з низьким вмістом харчових волокон. Це м'ясо птиці, молочні продукти, очищені від шкірки овочі та фрукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу
Горіхи багаті на ненасичені жири, щоб перетравити які організму треба посилено працювати. А відтак, витрачати частину енергії, яка могла б знадобитися для боротьби з хворобою. До того ж, горіхи "вивільняють" гістамін.
Тоді можуть свербіти очі, виникне нежить, чхання, висипання, головний біль або спазми шлунку.
Зайві калорії можна взяти не тільки з їжі, а й з алкогольних напоїв. Від них людина не почувається ситою, тому не слідкує за кількістю випитого.
Для жінок дозволено не більше 1 порції в день, а для чоловіків – не більше двох. Ця межа корисна для талії, печінки та ризику раку і хронічних захворювань.
Коментарі