У 1935 році партія дала вказівку ВНДІ м'ясної промисловості для дієтичного (лікувального) харчування розробити рецептуру ковбаси для хворих з соматичними ознаками наслідків перенесеного тривалого голодування.
Творці спочатку хотіли назвати її Сталінською, але вирішили, що вождь може цього не оцінити і відправити у застінки КДБ.
Тому прийняли рішення назвати ковбасу за призначенням - лікарською.
Її розробили для поліпшення здоров'я людей, які постраждали від жорсткого царського режиму.
Населення гідно оцінило недорогий, але якісний продукт. Але як все нове з часом лікарська ковбаса зіпсувалася.
Зважаючи на дефіцит м'яса в 70-ті роки в СРСР в хід пішли всілякі добавки, в першу чергу соя.
Під час перебудови навіть ходили чутки, що в лікарську ковбасу додають туалетний папір.
В даний час бренд лікарська ковбаса ніким не запатентований, і тому кожен виробник випускає під цією маркою свою ковбасу.
Коментарі