неділя, 07 квітня 2024 13:28

Для ситного перекусу: як приготувати французький кіш з куркою, грибами та шпинатом

Для ситного перекусу: як приготувати французький кіш з куркою, грибами та шпинатом
Кіші стали пекти ще у 16-му столітті, а винахідники пирога — жителі французької провінції Лотарингії Фото: shuba

Відкритий французький пиріг із пісочного тіста легко спекти власноруч. Начинку можна використовувати на свій смак.

Цей пиріг ще має назву кіш. Для нього обов'язково роблять заливку з яєць, молока та сиру, яка потім гусне при випічці, пише shuba.

Кіші стали пекти ще у 16-му столітті, а винахідники пирога - жителі французької провінції Лотарингії.

Цей простий кіш готується з куркою, грибами та шпинатом, але ви можете використовувати будь-яку комбінацію м'яса та овочів. Чудовий рецепт, щоб з користю використати залишки овочів та зелені.

Поради

Інгредієнти для начинки можна замінити на інші. Наприклад, замініть курку шинкою або індичкою. Поміняйте шпинат та гриби на шматочки парової броколі, спаржу або стручкову квасолю.

Інгредієнти

Для тіста

Борошно пшеничне = 120 г

Сіль - 4 г

Масло вершкове 73% - 80 г

Вода - 60 г

Для начинки

Яйця курячі - 7 шт.

Молоко 2,5% - 130 г

Куряча грудка - 2 шт.

Бебі шпинат - 45 г

Сир швейцарський - 115 г

Печериці - 115 г

Сіль - 8 г

Перець чорний мелений - 0.3 г

Сушений чебрець - 4 г

Як приготувати

Підготуйте інгредієнти. Заздалегідь відваріть курячі грудки та поріжте кубиками. Наріжте шпинат і гриби, натріть сир.

Насипте в миску борошно, посоліть і додайте порізане кубиками масло або маргарин. Розітріть пальцями у крихту.

Гриби додаються в начинку сирими, але ви можете їх підсмажити, якщо хочете.

У начинку можна видавити 1-2 зубчики часнику.

Пиріг буде пікантнішим, якщо додати жменю подрібнених в'ялених томатів або маслин.

Шпинат можна замінити іншою зеленню на ваш смак.

Додайте крижану воду, по одній столовій ложці за раз. Злегка перемішуйте виделкою, потім замісіть тісто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситні та поживні: три рецепти для швидкого сніданку

Розкачайте, викладіть у форму діаметром 23 см, зробіть бортики. Покладіть у морозильну камеру на 15 хв. Наколіть виделкою.

Розігрійте духовку до 200 °С. Випікайте основу 15-18 хв, поки вона не запечеться.

Тим часом у великій мисці злегка збийте яйця з молоком, додайте решту інгредієнтів і влийте в запечену основу.

Покрийте краї кіша фольгою, щоб тісто не підгоріло. Випікайте протягом 50-60 хв, або поки начинка не загусне.

Дайте кішу з куркою та грибами охолонути перед подачею. Подавайте пиріг з хрустким зеленим салатом і свіжими овочами.

Хто готує щодня і тричі на день, той знає, як важко щоразу думати, що поставити на стіл аби рідні були ситими. Gazeta.ua пропонує три рецепти швидких страв, які здивують смакотою та простотою у приготування.

Якщо хочете приготувати ситний курячий пиріг з фетою на обід, спробуйте цей рецепт. Пиріг здивує ніжним смаком.

Зараз ви читаєте новину «Для ситного перекусу: як приготувати французький кіш з куркою, грибами та шпинатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути