Студентка факультету дизайну з англійського міста Бат створила туфлі з сиру і сендвічного хлібу, повідомляє This is Somerset. При виготовленні незвичайного взуття автор ідеї Ліза Ділон використала твердий місцевий сир Чеддер.
Щоб надати туфлям необхідну форму, студентка плавила сир, а потім ліпила з нього деталі необхідного виду. Для створення високої платформи Ділон брала житній та пшеничний хліб, прокладаючи його шари шматочками сиру.
Сирні туфлі стануть експонатом фермерського ярмарку, який відбудеться в Сомерсеті влітку 2011 року. У рамках заходу будуть представлені різноманітні вироби з місцевого сиру та іншої продукції. Ярмарок стартує 1 червня. Де туфлі будуть зберігатися до цього часу, не уточнюється.
Чеддер є досить популярним видом англійської сиру. Спочатку вироблявся в селі Чеддер, на честь якого і був названий. Для виробництва чеддеру використовується незбиране коров'яче молоко. Зріє такий сир від 60 днів до декількох років.
Коментарі
2