Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2012 05:30

Свиней варто колоти в грудні

Половина свинини та яловичини, що споживають в Україні — імпорт із Бразилії, Аргентини та Європи.

— Закордонне м'ясо дешевше за українську продукцію. Тому наші м'ясопереробні заводи роблять з нього ковбаси та шинки, — каже Марія Колесник, 37 років, з консалтингової компанії "ААА".

— Цього року в світі значно подорожчали корми. Наприклад, фуражна пшениця — майже вдвічі. В Україні її зараз закуповують по 1,9 тисячі гривень за тонну. З кормами подорожчають і м'ясо, і молочна продукція — на 20 відсотків, — прогнозує експерт. — Заводи будуть менше закуповувати імпортну. Переключаться на м'ясо від наших селян, пропонуватимуть вищі ціни.

Заготівельники закуповують свиней м'ясних порід по 20,9 грн/кг живої ваги. М'ясо-сальні породи — по 19,3 грн/кг. Оптом, у напівтушах збувають по 31,3 грн/кг. На ринках та в супермаркетах розділяють на частини. Свиняче стегно й лопатку продають по 55 грн/кг, вирізку — 75 грн/кг.

У грудні закупівельні ціни зростуть на 3,5-4 грн/кг живої ваги. М'ясо на прилавках продаватимуть по 80-100 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Свиней варто колоти в грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути