Вінниччанка Галина Бондар виготовляє унікальні їстівні букети із м'ясних виробів та фруктів.
"Півроку тому в Інтернеті побачила букет. Він був із сала. Захотіла спробувати сама. Цей стиль в кулінарії називається карвінг. Купила ножі, подивилася купу навчальних відео. Найдорожчі букети завжди з ковбас, вишуканих сирів, вартість яких від 700 грн за кг. Вони доповнюються оливками, грибочками та соліннями. За бажанням додаю букет пляшкою алкоголю", - розповідає Gazeta.ua Галина.
На виготовлення однієї композиції витрачає три години. Букет може коштувати більше 1 тис. грн.
"Замовлення приймаю за декілька днів. М'ясні букети найчастіше замовляють жінки для чоловіків. Формую їх із сала, сиру та домашньої ковбаси. В середньому один важить більше двох кілограм. Фруктова композиція коштує більше 500 гривень. Залежно від сезону додаю диню та полуницю. Термін таких букетів доба. Їх найчастіше замовляють для жінок або дітей", - каже Бондар. - Найближчим часом планую освоїти мистецтво вирізання гарбуза, кавуна. Дуже люблю експериментувати. Можна буде зробити карвінг композиції на весіллях та корпоративах".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як створити власний унікальний вінок
Карвінг - "різьблення", "різьблений орнамент". У кулінарії - фігурне різання по овочах і фруктах, яку зараз широко використовують кухарі. Мистецтво карвінгу прийшло з Південно-Східної Азії. Традиційно для карвінгу підходять практично будь-які овочі і фрукти.
Коментарі