Смаженні горіхи краще засвоюються, ніж сирі.
У цьому переконаний експерт з харчових наук Алок Сінгх.
"Після смаження у горіхів може змінитися харчовий профіль, але ступінь змін залежить від тривалості смаження та температури, повідомляє The Indian Express.
Вітаміни, особливо чутливі до нагрівання, як-от вітамін Е та деякі вітаміни групи В, можуть руйнуватися під час смаження. Однак більшість мінералів, таких як магній, фосфор і цинк, залишаються стабільними, оскільки на них не впливає тепло, зазначив експерт.
"Смаження загалом покращує засвоюваність і засвоєння поживних речовин горіхів і насіння. Тепло від смаження розщеплює складні сполуки, завдяки чому нашій травній системі легше переробляти та засвоювати поживні речовини.
Смаження дезактивує певні ферменти та знижує рівень антипоживних речовин, що ще більше сприяє травленню та доступності поживних речовин", - додав він.
Але надмірне смаження може негативно вплинути на деякі корисні поживні речовини, тому найкраще піддавати цей продукт впливу помірних температур.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали різновид горіхів, які уповільнюють старіння
Корисні жири під час термічної обробки залишаються стабільними, а поліненасичені можуть окислюватися, і це призводить до утворення шкідливих сполук. Експерт підкреслив, що негативні наслідки можна мінімізувати, якщо смажити горіхи при нижчих температурах. Сінгх зазначив, що унаслідок процесу окиснення горіхи можуть отримати неприємний присмак - згіркнути.
Додавання в раціон фісташок - відмінний спосіб підтримати і захистити здоров'я травної системи. Фісташки містять нерозчинну і розчинну клітковину, яка корисна для здоров'я кишечника.
Фісташки багаті поживними речовинами, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи. Наприклад, фісташки є джерелом поживних речовин, що регулюють артеріальний тиск, таких як калій, а також тих, які підтримують здоровий рівень ліпідів у крові, таких як клітковина та мононенасичені жири.
Коментарі