Пропонуємо вашій увазі десятку найбільш огидних страв у світі. У рейтинг потрапили гнила туша оленя, суп з крові з горішками, закуска з живих новонароджених пацючат і багато іншого.
4. Балут
Філіппінський національний фастфуд. Береться качине яйце з майже сформованим каченям, а потім вариться. Після цього у шкаралупі роблять отвір, через який можна випити готовий бульйон. Попри наявність зародка, балут на смак схожий на звичайне яйце.
5. Столітні яйця
Столітні яйця - страва китайської кухні із качиних, курячих чи перепелиних яєць, які витримують у суміші глини, попелу, вапна та рисового сіна протягом періоду від кількох тижнів до кількох місяців. Після завершення процесу, жовток стає темно-зеленим, кремовим, з сильним запахом сірки й аміаку, як тухле яйце, тоді як білок стає темно-коричневим, прозорим желе з ледь відчутним ароматом і смаком. Столітні яйця можна вживати в їжу як самі по собі так і нарізані в якості інгредієнтів для страв китайської кухні.
6. Натто
Натто - переброджені соєві боби. У чан додається сінна паличка, і починається процес ферментації. За добу соя перетворюється з хороших твердих бобів у слизьку ниткоподібну масу з потужним запахом аміаку. Смак у натто з невідомих причин не відповідає запаху - гіркий і солоний.
7. Суп із крові
В'єтнамською ця страва називається ti?t canh. Її роблять зі свіжої крові качок, гусей або свиней з додаванням горішків і ароматних трав. Суп користується попитом у Північному В'єтнамі, де його споживають з алкогольними напоями. Суп зі свіжої крові має дуже дивну консистенцію і дивний металевої присмак. Туристів зазвичай відмовляють від його вживання через небезпеку зараження пташиним грипом H5N1.
8. Око тунця
Око просто гігантських розмірів, мерзенне на вигляд і зовсім не налаштовує на прийняття трапези - один з найстрашніших делікатесів, який задовольняє смаки гурманів. Це диво кулінарного мистецтва можна зустріти лише у Японії.
9. Тюлень, фарширований чайками
Одна із вишуканих страв субарктичних народів, що виставляється на різдвяний стіл. Ківіак, так називається тушка тюленя, напхана чайками. Для приготування потрібна обезголовлена ??тюленяча туша, нечищене черево якої наповнюється чайками. Напівфабрикат на сім місяців поміщається у вічну мерзлоту. Протягом усього цього часу ферменти пташиних трупів як слід попрацюють з тюленячими кишками. Страва готова, можна їсти. За смаком сімнекроз крилатих і ластоногих схожий на гострий, різкий старий сир.
10. "Три писка пацюка"
Ще однією екзотичною китайською стравою можна назвати улюблену страву китайської знаті, яка називається "Три писка пацюка". Для його приготування потрібен лише соус і одна вагітна самка щура. Щурячі зародки подаються на тарілочці живими. Перший писк пацюча видає, коли гурман бере його паличками, другий - коли його вмочують в соус. Третій і останній писк чути, коли пацюка починають жувати. Саме ця страва надихала багатьох великих китайських поетів. І всі без винятку китайські імператори ласували цією розкішшю в особливо урочистих випадках.
Коментарі
7