Музей мармеладу відкриють у травні в севастопольському оздоровчому центрі "Лукомор"я".
— Покажемо, як раніше створювали мармелад у різних містах світу, — каже працівник торгової палати Севастополя Микола Вітальєв, 29 років. — Рецепти приготування мармеладу нам надіслали з Іспанії, Німеччини, США.
До Криму мармелад завезли стародавні греки у VI ст. до н. е. Вони робили солодощі з водоростей. Теперішній мармелад роблять із пектину, екстракту червоних водоростей, цукру та патоки.
У музеї експонуватимуть усі різновиди мармеладу. Їх понад 200.
— Поряд покладемо пастилу та рахат-лукум. Їх готують за подібною технологією. Спробувати солодощі можна буде в дегустаційній залі за 30 гривень.
Коментарі