Капуста має велику користь для здоров'я, тому її різновид броколі не варто ігнорувати.
Науковці кажуть, що якщо їсти броколі регулярно, то самопочуття і фігура будуть хороші, пише bbcgoodfood.
Також цей овоч знижує ризики серцево-судинних захворювань. Броколі містить вітамін К, а він важливий для згортання крові, міцності кісток, а також зниження рівня холестерину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три продукти, які шкодять шкірі
Дорослим потрібен 1 мкг вітаміну на кілограм маси тіла, тобто для людини з вагою у 75 кг потрібні 75 мкг. Водночас 100 г броколі на пару містять 145 мкг вітаміну К.
Каротиноїди, які є в броколі, допомагають зменшити погіршення зору, яке настає з віком. Нічна сліпота також пов'язана з дефіцитом вітаміну А, який організм перетворює саме з бета-каротину в броколі. Овоч можна додавати і до звичайних рецептів.
Зелень у раціоні - один з необхідних складників здорового харчування. Якщо їсти її постійно, то користь для організму просто неоціненна. У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Це вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, а також мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, йод.
Коментарі