Горіхи містять багато корисних для організму речовин, тому вони мають бути в раціоні людини.
Водночас горіхи є калорійними, тому їх вживання може бути проблемним для тих, хто дотримується дієти, повідомляють "Коментарі".
За словами експертів, вихід є: усього має бути помірно. Згідно з дослідженнями, люди, які їдять горіхи 1-2 рази можуть худнути на 50% швидше, ніж ті, хто від них повністю відмовився.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні перекуси впливають на весь організм, а не лише на вагу
Щоб швидко схуднути й не перевантажувати організм зайвими калоріями, слід додати у раціон такі види горіхів:
Волоські. Містять багато білка й клітковини, які є основними "ворогами" неконтрольованого апетиту і жирових запасів. Експерти радять вживати в день не більше 35 г.
Мигдаль. Він багатий на білки, вуглеводи, омега-3, фтор, калій, йод та інші мінерали. За день можна з'їдати не більше 25-30 г мигдалю.
Фундук. В горісі міститься близько 25 необхідних людині амінокислот і більш як 75% необхідних жирів. Кількість з'їденого фундука на добу для тих, хто стежить за вагою, не повинна перевищувати 28 г.
Фісташки. Ці горішки дозволяють зберігати бадьорість і додатково підживлюють енергією. Фісташки є найбільш низькокалорійними горіхами: у 30 фісташках є всього 100 калорій.
Серед сухофруктів найбільше користі організму людини приносить чорнослив. У 100 г продукту міститься 277 калорій, 75 г вуглеводів, 7 г харчових волокон, 2 г білків. Чорнослив має багато мікроелементів: у складі 100 г є 20% добової необхідної дози калію, 14% магнію, 18% міді, 15% марганцю, 5% заліза і 12% вітаміну B6.
Коментарі