Жоден Новий рік не обходиться без шампанського, мандаринів і, звичайно, салатів "Олів'є" та "Шуба". Щоб урізноманітнити їх вигляд та смак, можна поекспериментувати із подачею.
Можна зробити оселедця під шубою у формі рулета чи гірки. Тут вже справа смаку.
Рулет з оселедцем

Інгредієнти:
Філе оселедця - 250 г
Буряк - 2 штуки
Морква - 2 штуки
Майонез - 200 г
Сир м'який - 80 г
Сир фета - 40 г
Желатин - 25 г
Кріп - пучок
Приготування:
Відварити і натерти на сережній тертці буряк, моркву і картоплю.
Сир і фету розімяти виделкою і перемішати.
Желатин замочити на ¼ ст. холодної води до набухання, нагріти на водяній бані, охолодити та з'єднати з майонезом.
Кожен вид овочів і сирну суміш змішати з 3 ст. л майонезу з желатином, присолити.
На харчовій плівці з підготовлених продуктів викласти шарами прямокутник: кріп - буряк - картопля - сирна суміш - морква - шматочки оселедця в два ряди. Звернути рулет і загорнути його ще в фольгу.
Поставити в холодильник на ніч. Перед подачею зняти з рулета фольгу і плівку. Прикрасити страву зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний стіл: 7 порад дієтолога, як зменшити шкоду ковбаси
Салат "Чорна троянда"

Інгредієнти:
Буряк - 9 штук
Філе солоного оселедця - 2 штуки
Картопля - 3 штуки
Морква - 2 штуки
Майонез - 200 г
Цибуля - 1 штука
Кріп - пучок
Сіль, петрушка
Приготування:
Відварити і натерти на сережній тертці моркву, картоплю та 2 буряки. Оселедець нарізати на дрібні шматочки. Цибулю подрібнити і змішати з 2 ст. л майонезу.
На тарілку викласти салат шарами, кожен наступний зменшуючи в діаметрі, щоб вийшов купол: картопля - посипати кропом і змастити майонезом - оселедець - цибуля з майонезом - морква (змастити майонезом).
Тертий буряк перемішати з майонезом і змастити весь купол. Маленький буряк нарізати тонкими пластинами-пелюстками. Починаючи знизу, виставляти їх по колу в шаховому порядку в салат. На верхівці купола з бурякових пелюсток зробити троянду.
Шуба подвійна

Інгредієнти:
Картопля - 2 штуки
Буряк - 130 г
Філе сьомги слабосоленої - 100 г
Філе оселедця - 100 г
Яйця - 2 штуки
Морква - 1 штука
Цибуля - 1 штука
Майонез, сіль, зелень
Приготування
Відварити картоплю, буряк, яйця і моркву. Цибулю подрібнити і замаринувати в оцті, цукрі і солі на 15-20 хвилин. Потім віджати. Всі овочі і яйця окремо натерти на крупній тертці.
Філе оселедця і сьомги порізати шматочками. Оселедець з'єднати з цибулею.
Тарілку злегка змастити майонезом. Шубу викладати шарами, кожен змащуючи тонким шаром майонезу: оселедець з цибулею - картопля - сьомга - яйця - буряк. Посолити.
Верх змастити майонезом. Поставити салат в холодильник на 2 години. Прикрасити страву зеленню.
Коментарі