четвер, 26 вересня 2024 09:21

Як приготувати ідеальну кашу з амаранту: рецепт для сніданку від Євгена Клопотенка

Як приготувати ідеальну кашу з амаранту: рецепт для сніданку від Євгена Клопотенка
Солодка каша з амаранту: рецепт Фото: klopotenko.com

Амарант - дуже корисна крупа, котру варто додавати в свій раціон.

Амарант може викликати у вас певний ступор, бо неясно що з нього готувати. Але насправді він не складніший за вівсянку. Тому радимо спробувати амарантову кашу з медом і горіхами на сніданок, каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Як варити амарант

Вариться амарант приблизно 25-30 хвилин, як і більшість круп. Так само його можна варити на основі води чи молока за вашим бажанням. У цьому рецепті амарантова каша готувалася на звичайному молоці, але ви можете також узяти рослинне до вашого смаку. Кокосове, наприклад, додасть каші приємного присмаку.

З чим подавати кашу з амаранту

Подавати амарант можна різними методами. Наприклад, якщо ви варили амарант на воді, ви можете подумати про солону подачу: з сиром, тунцем чи овочами. Якщо готуєте амарантову кашу на молоці, як ми, радимо подавати її з медом і горіхами або ж із варенням до вашого смаку.

Солодка каша з амаранту: рецепт

Інгредієнти

200 г амаранту

550 мл молока

50 г родзинок

65 г масла

½ ч.л. кориці

65 г меду

горіхи для подачі

Як приготувати амарантову кашу

Поставте каструлю на середній вогонь, трішки підігрійте її та висипте 200 г амаранту. Підсмажте його впродовж 2 хвилин, постійно помішуючи.

Залийте амарант 550 мл молока, перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин на середньому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою

Промийте 50 г родзинок і додайте їх у кашу разом із 65 г масла та ½ ч.л. кориці. Ретельно перемішайте та варіть кашу ще 10 хвилин на маленькому вогні, щоб каша загусла.

Перед подачею додайте в амарантову кашу 65 г меду, перемішайте, розкладіть по тарілках і притрусіть улюбленими горіхами.

Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен. Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.

Поміж каш із глютеном є пшенична, житня, вівсяна, перлова, манна. Тому краще варити зранку рисову, гречану, кукурудзяну й пшоняну.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ідеальну кашу з амаранту: рецепт для сніданку від Євгена Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути