За останні роки японська кухня щільно увійшла в раціон українців. Наразі важко уявити людину, яка жодного разу не куштувала суші. Рол "Філадельфія" один із найбільш популярних. Щоб спробувати його не обов'язково йти в ресторан та витрачати на це шалені гроші. Приготувати можна й вдома. Так страва вийде дешевшою та буде 100% свіжою. Адже усі процеси: від закупівлі продуктів до подачі страви на стіл - контролюватимете лише ви.

Інгредієнти:
норі – 10 г
лосось – 200 г
крем-сир – 200 г
огірки – 150 г
кунжут – 5 г
круглий рис – 1 ст.
вода – 250 мл
рисовий оцет – 3 ч.л.
цукор – 0,5 ст.л.
сіль – 0,5 ч.л.
соєвий соус – до смаку
Приготування:
Промити рис, залити чистою водою і поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Співвідношення води та рису має бути 1:1,5. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму й варити рис на слабкому вогні 15 хвилин, кришку не відкривати й не перемішувати. Для рисової заправки в оцет додати сіль і цукор, добре перемішати. Очистити й нарізати огірок смужками. Зняти рис з вогню і настояти ще 10 хвилин із закритою кришкою. Рис полити заправкою і перемішати, після чого дати охолонути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухарка пояснила, як правильно їсти суші
Лист норі розрізати на дві половини, килим для ролів обгорнути харчовою плівкою. Руки змочити у воді й на шорсткий бік листа норі викласти рис тонким шаром. За допомогою килимка перевернути лист норі рисом униз. Викласти на нього крем-сир, огірок або авокадо. За допомогою циновки акуратно згорнути рол. На килимку рівним шаром розкласти філе риби, загорнути заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Змоченим у воді ножем нарізати рол на 6 частин.
Каву можна зварити вдома не гіршу, ніж із кавомашини. Потрібно дотримуватися співвідношення - 7 грамів свіжозмеленої кави на 100 мл води.
Коментарі