пʼятниця, 21 вересня 2012 13:17

Авторські рецепти кави: кенійська, алкогольна, глінтвейн, смузі

Авторські рецепти кави: кенійська, алкогольна, глінтвейн, смузі

Львів'янка Наталія Остапюк торік здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі з приготування оригінальних кавових напоїв. Ділиться  авторськими рецептами приготування кави у домашніх умовах.

"Щоб приготувати вдома хорошу каву, беріть колумбійську арабіку та фільтровану воду. Основа для усіх рецептів – добре запарена кава. Вдома я сама лише таку і вживаю. У керамічне горнятко на 200 мл. додайте дві-дві з половиною чайні ложки кави. Залийте окропом. Не накривайте. Через 5 хвилин, коли кава запариться, зберіть ложкою плівку із зерен, перелийте напій в інше горня, аби в старому залишився кавовий флюс".

Рецепт №1

Кава літня. Добре пити, коли на вулиці спека. До запареної кави, яка трішечки охолола, додайте кульку ванільного морозива. Зверху посипте какао чи тертим шоколадом. Цукру додавати не потрібно.

Рецепт №2

Кава-глітвейн. Можна брати запарену каву або ж приготувати її у френч-пресі. Добре пасує до цього рецепту арабіка сорту "Гондурас". У горнятко з кавою додайте на кінчику ножа мелений мускатний горіх. Зернятко кардамону, гвоздики, зірочка анісу та паличка кориці додадуть неповторний аромат.

Рецепт №3

Смузі-кава. У блендері збийте малину, суницю, полуницю. Додайте 20 грам цього смузі до 100 мілілітрів. кави. Смак незвичний, як і аромат. Але багатьом дуже подобається.

Рецепт №4

Кенійська кава. Завдяки цьому рецептові я отримала перемогу на конкурсі баріст. У горнятко із кавою вичавіть пару крапель лимонного соку або покладіть тонкий шматочок лимону із шкіркою. Тоді напій пахнутиме цедрою. На кінчику ножа додайте грудочку звичайного вершкового масла. Масло розчиниться, а смак буде ніжним. Наприкінці киньте ложку меду і дрібку кориці.

Рецепт №5

Алкогольна кава. Класичний ірландський рецепт. До 100 мілілітрів запареної кави додайте 50 мілілітрів ірландського чи шотладського віскі. 20 мілілітрів жирних вершків збийте капучінатором чи вручну та влийте по кінчику ножа. Розмішайте уже перед вживанням.

Рецепт №6

В горнятко налийте 10 грам коньяку, підпаліть на хвильку. Алкоголь випарується, а ароматичні речовини залишаться на стінках. Погасіть вогонь кавою. Цукру не потрібно, адже підпалений коньяк карамелізується. Можна покласти квадратик шоколадки. Прикрасьте стружкою цедри апельсина — буде гарно і смачно.

Зараз ви читаєте новину «Авторські рецепти кави: кенійська, алкогольна, глінтвейн, смузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути