Більшість людей вважає, що заморожування хліба - це лише спосіб зберегти його від псування.
Проте цей простий лайфхак має й інші переваги.
Експерт з питань харчування та гастроентерології Карен Аларкон розповів MARCA, чому корисно заморожувати хліб.
"Такий міститиме значно менше вуглеводів, ніж свіжий. Якщо ви заморозите хліб і виймете скибочку, щоб розігріти її, вуглеводи стануть пробіотичною клітковиною. Вона не тільки принесе користь вашій мікробіоті, але й регулюватиме рівень глюкози в крові. Також що під дією тепла крохмаль засвоюється краще, а тому це усуне ймовірне здуття живота та газів", - розповів фахівець.
Втім варто пам'ятати: попри те, що хліб після заморожування матиме менше вуглеводів, він залишається калорійним. А відтак не варто цим нехтувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати хліб довше, щоб не черствів і не цвів: простий спосіб від шеф-кухаря
Карен Аларкон радить заморожувати хліб нарізаним на скибочки.
"Ви просто дістаєте скибочки та кладете їх до мікрохвильовки. Не слід забувати, що вже розморожений хліб не можна повторно заморозити", - наголосив він.
Хліб - один із головних продуктів на кухні по всьому світу. Часто люди залишають хліб лежати на столі і навіть не думають його пакувати для збереження від цвілі.
"Ідеальним місцем" для хліба є прохолодне і сухе місце якомога далі від плити.
Найгірше місце для зберігання хліба - це холодильник. Якщо люди зазнають труднощів зі зберіганням хліба, оскільки не можуть досить швидко його з'їсти, чудовим варіантом є його заморожування. Однак при цьому необхідно правильно і щільно загорнути буханець.
Коментарі