Капуста при засолюванні повинна пустити достатню кількість соку і дійти до готовності за два тижні.
Якщо цього не сталося, треба знайти причину і спробувати її усунути, пише pixelinform.
Найпоширеніша помилка - це не правильно підібраний сорт капусти. Овоч раннього врожаю не годиться взагалі.
Ще одна помилка - недотримання технології та рецепту квашення, зокрема - кількість солі. Золоте правило - взяти на один кілограм капусти 20-25 г великої солі. У такому разі вже наступного дня капуста пустить сік.
Буває і так, що капуста не пускає сік через те, що її не поставили під гніт.
Якщо капуста не пустила сік
У такому разі заготівлю заливають розсолом. Для його приготування на один літр охолодженої кип'яченої води додають 1 ст. л. солі та стільки ж цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане основною закускою сезону: п'ять найсмачніших рецептів соління капусти
Після повного розчинення інгредієнтів капусту заливають розсолом. Зберігається заготівля не більше 20 днів у холодильнику.
Щоб посилити бродіння додають яблука (сорт Антонівка) або журавлину.
Листопад - це дуже вдалий час для приготування квашеної капусти.
У цей місяць дозрівають найбільш смачні пізньостиглі сорти. В листопаді повсюдно починаються заморозки. А найсоковитіша і найхрусткіша квашена капуста саме після морозу
Найбільш вдалим часом для того, щоб солити капусту в листопаді за місячним календарем, вважаються ті дні, коли місяць приростає. В листопаді це числа з 16 по 29.
Коментарі