Щоб вразити кохану людину, не потрібно годинами стояти біля плити. Достатньо кількох перевірених рецептів, які мають ефектний вигляд і дарують справжнє кулінарне задоволення.
![Ці три страви підкорять кожного: легкі рецепти](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1207/1207653_2_w_590.jpg?v=1)
Gazeta.ua ділиться трьома стравами, які допоможуть створити незабутню атмосферу та підкорити серце через шлунок.
Хрустка хлібина з сиром камамбер
Однозначно вразить ваших рідних та гостей своїм виглядом.
Хрусткий хліб з сиром за рецептом суперфіналістки Мастершеф Ольги Рябенко.
Інгредієнти:
Кругла хлібина
Сир Камамбер - 1 шт;
Олія з Травами- базилік, орегано, розмарин- 100 мл;
Мед - 2 ч. л;
Часник - 2 зубчики;
Сіль, перець;
Сухофрукти (родзинки, вишні, журавлина) - 100 г;
Горіхи - 70 г;
Розмарин для декору за бажанням.
Як приготувати
Зріжте верхівку хлібини. Виріжте середину хліба за розміром вашого камамберу, створюючи "гніздо".
Змішайте в олію з медом. Додайте часник, сіль, перець та змастіть ретельно хліб всередині та всі бортики.
Покладіть сир камамбер у підготовлене гніздо хліба. Зробіть на ньому надрізи. Навколо сира розкладіть сухофрукти та горіхи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коктейль для нього та для неї: створіть особливі напої на День святого Валентина
Зробіть надрізи на хлібині, (але не прорізайте до кінця).
Змастіть сир та хліб олією з медом, що залишилася.
Випікайте у розігрітій духовці до 190°С приблизно 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а хліб стане хрустким.
Подайте гарячим. Хліб відривайте руками, вмочуючи у теплий, тягучий сир.
Переглянути цей допис в Instagram
Печеня із шпинатно-кроповим соусом: рецепт від Дарії Цвек
![Печеня](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1207/1207653_1_w_590.jpg?v=2)
Інгредiєнти:
Яловича вирізка - 1 кг
Часник - 4 зубчики
Сметана - 200 г
Шпинат - 1 пучок
Кріп свіжий за смаком
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Окріп за смаком
Крижана вода за смаком
Хрін для посипання
Як приготувати
Помите м'ясо замочити в часниковому соусі, не солити. Щільно скласти в тісну форму, накрити і зберігати в холодному місці впродовж доби. Відбити, посолити, посипати грубо розтовченим перцем і смажити з обох боків в гарячій олії до утворення рум'яної шкірочки. Полити окропом, закип'ятити і поставити в нагріту духовку, щоб м'ясо стало повністю готовим. Часник подушити ножем або пресом, змішати з пів склянки крижаної води, і залити сумішшю м'ясо. Час від часу перевертати м'ясо в формі протягом доби.
Дрібно нарізаний шпинат та кріп закип'ятити у кількох ложках сметани, витиснути зубчик часнику, вимішати та довести до кипіння. Перед подачею на стіл нарізати печеню тонкими пластинками впоперек волокон, викласти на полумисок і полити соусом. Для однорідності соус можна збити блендером. Зверху посипати хроном, натертим на дрібній терці або дрібно порізаним кропом.
Салат з авокадо, сиром та лохиною
Інгредієнти
рукола
авокадо
сир фелата (або інший солоний чи блакитний сир)
лохина
горішки (волоські чи кедрові, за бажанням можна додати насіння чіа)
Заправка
1-2 ст. л оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
1 ч. л. бальзамічного соусу
1 ч. л. гірчиці в зернах
1 ч. л. меду
Як приготувати
Авокадо, сир та горішки попередньо нарізаємо невеликими шматочками.
Для заправки змішуємо всі компоненти до однорідності.
В тарілку викладаємо листя салату, додаємо всі інші інгредієнти, поливаємо готовою заправкою та смакуємо.
За бажанням салат можна доповнити хамоном чи креветками.
Переглянути цей допис в Instagram
День усіх закоханих - чудовий час, щоб провести його з людиною, яка дорога вашому серцю. В цей день хочеться романтики і особливого частування, щоб по-справжньому насолодитися їжею.
Щоб романтична вечеря стала незабутньою, розповімо, що приготувати. Перше правило - вибрати страви, які ви вмієте готувати. Адже ніщо не псує романтичну вечерю, як невдалі експерименти у кулінарії.
Коментарі