Влітку гарячі напої відходять на другий план. Популярності набирають холодні, особливо ті, що пов'язані з кавою. Існує безліч рецептів, які збадьорять будь-який ранок. Найкращі - зібрані нижче.
Глясе
Інгредієнти:
ванільне морозиво – 400 г,
готова кава без цукру – 400 мл,
збиті вершки, гіркий шоколад - за смаком.
Приготування:
Розкласти в дві високі склянки по 200 г морозива і залити холодною кавою. Поступово воно змішається з кавою. Прикрасити глясе збитими вершками. Зверху додати какао чи гіркий шоколад.
Фрапе
Інгредієнти:
кава - 2-3 ч. л.,
цукор - 2-3 ч. л.,
лід - за смаком,
молоко або вершки будь-якої жирності -150 мл.
Приготування:
Приготувати стандартну порцію еспресо та охолодити. Перелити каву в склянку, додати за бажанням цукор та ретельно перемішати до появи піни. Додати кілька кубиків льоду. Зверху прикрасити вершками.
Бамбл-кава
Інгредієнти:
лід - 5 кубиків,
карамельний сироп - 10 мл,
апельсиновий фреш - 100 мл,
еспресо – 30-35 мл,
Приготування:
Зварити еспресо, охолодити. Решту інгредієнти перемішати в блендері та перелити в келих. Зверху додати холодну каву. Прикрасити шматком апельсину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко освіжитися у спеку: рецепти літніх смузі
Без кави не обходиться більшість українських сніданків. Ароматний напій готують з розчиненої чи меленої кави. Додають молоко, вершки, або різноманітні прянощі. Цього року на піку популярності дальгона-кава, синє лате та кава по-східному. Не дивлячись на складні назви, приготування цих напоїв не забирає багато часу та зусиль. При цьому нові смаки дивують оригінальними поєднаннями спецій і трав.
Коментарі