Два мільйони італійців підписали петицію про визнання неаполітанської піци частиною світової спадщини. Італійці хочуть офіційно визнати, що виготовлення піци є формою мистецтва, яке народилося в Неаполі.
Їх обурює, що до цієї знаменитої страви додають ананаси, кукурудзу, креветки, салат, майонез. Вони впевнені, що статус ЮНЕСКО допоможе захистити оригінальний рецепт від додаткових інгредієнтів. Адже спершу була піца. І лише з сиром та томатами, а не з усякими можливими інгредієнтами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-50 найсмачніших страв з усього світу
Щоб зробити піцу традиційним неаполітанським способом, використовують лише борошно твердої пшениці, морську сіль, свіжі дріжджі та сир моцарела з молока буйволів, а не корів. Тісто слід розтягнути вручну, а не розкачати качалкою.
В середньому кожен італієць їсть 7,6 кг піци на рік, американець - вдвічі більше.
Виробництво та продаж піци приносить економіці €10 млрд на рік. Інтернет-опитування італійського культурного інституту показало, що піца є найвідомішим італійським словом у світі після капучино, спагеті та еспресо.
Нагадаємо, що піца була винайдена в Неаполі на початку XVIII ст "Маргарита" була вперше створена в 1889 році і отримала назву королеви Марґарити Савойської.
Її інгредієнти відображають національні кольори італійського прапора - червоного з помідорів, білого з моцарели та зеленого з листя базиліку.
Коментарі