Какао є улюбленим напоєм не тільки дітей. Його частіше пють взимку, щоб зігрітися та розслабитися в домашньому затишку. Також завдяки корисним властивостям какао додасть бадьорості та позитиву. За вмістом заліза і цинку він є рекордсменом серед всіх продуктів. Щоб урізноманітнити смак звичного напою, його готують по-новому.
Какао з маршмеллоу
Інгредієнти:
какао 2 ч. л.
молоко 250 мл
цукор за смаком
кориця на смак
маршмеллоу за смаком
Приготування
Какао перемішайте з корицею і цукром.
Додайте в цю суміш 2 ложки окропу, ретельно все вимішайте
Прогрійте молоко, не доводячи до кипіння. Потім в нього налийте суміш какао та цукру.
Ретельно вимішайте і дайте закипіти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний зимовий напій готують з кавою та вином
5 хвилин варіть на маленькому вогні, помішуючи. Зніміть з вогню і перелийте напій в чашку.
Додайте маршмеллоу і прикрасіть корицею або тертим шоколадом.
Какао з м'ятою
Інгредієнти на 4 порції:
1/2 чашки міцного холодного м'ятного чаю
1 пакетик ванільного цукру
1 л молока
10 ст л какао
5 ст. л. розчинної кави
1/8 л збитих вершків
свіжі листочки м'яти
Приготування:
Додайте в чай ванільний цукор, молоко, какао і кави.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Налийте в склянки, прикрасьте збитими вершками і свіжими листочками м'яти.
Бананове какао
Інгредієнти:
1 банан
50 г морозива
200 мл молока (100мл - для какао, 100мл - для бананової суміші)
2 чайні ложки какао
1 ч л цукру
Приготування:
З какао-порошку, цукру і 100 мл молока, постійно помішуючи, зваріть какао.
Блендером збийте банан і 100 мл молока.
Налийте в склянку бананову суміші і додайте морозиво.
Вилийте зверху на морозиво гаряче какао.
Коментарі