Коли купуємо м'ясо, важливо бути впевненим у його якості.
Щоб не натрапити на ринку чи в магазині на м'ясо з хімічними добавками, розповімо про спосіб, як за хвилину перевірити натуральність продукту.
Щоб швидко відрізнити натуральне м'ясо від підробок, варто звертати увагу на кілька важливих ознак: колір, текстуру, запах та еластичність. Правильний вибір не тільки збереже ваші кошти, а й подарує впевненість у якості продукту, який опиниться на вашому столі.
Візьміть маленький шматочок м'яса - розміром 1-2 см.
Проколіть його зубочисткою і покладіть на шматочок фольги.
Підпаліть його сірником.
Якщо м'ясо під час горіння має натуральний запах, як на грилі, то воно якісне. Якщо ж до нього було додано якісь хімічні домішки, воно віддаватиме синтетикою, з нього сочитиметься темна рідина, а на поверхні можуть з'явитися бульбашки та піна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити, що курятина свіжа: п'ять ознак
Цей спосіб підходить для перевірки всіх сортів м'яса: яловичини, баранини, свинини та інших.
Чесний продавець ніколи не відмовить вам у шматочку м'яса на перевірку. А шахрай, найімовірніше, чинитиме опір.
Курятину вважають доволі корисною для людського організму. Її особливо полюбляють шанувальники здорового способу життя.
Однак, є в курятині частини, які краще взагалі не вживати. За словами дієтологів, куряче м'ясо корисне хоча б тим, що нежирне. У 100 г м'яса лише 110 калорій. А ще воно дешевше за свинину та яловичину. Містить багато вітамінів та мікроелементів.
Коментарі