Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2013 15:01

Каву для "тирамісу" заварюють три рази
8

Фото: Фото: Ольга ШВЕД

"Десерт "тирамісу" в перекладі з італійської означає "піднімає настрій", "збудливий" і "насичує". Готувати цей смачненький десерт не важко, особливо коли є готові продукти для нього - сир маскарпоне та печево савоярді. Це можна купити в будь-яких магазинах", - каже львів'янка Ольга Мацерук. У суботу чекає на гостей, готує перед їхнім приходом десерт терамісу.

Інгредієнти: 500 г вершкового сиру маскарпоне, 4 яйця, 4 столові ложки цукрової пудри, 250 мл холодної міцної кави, 4 столові ложки лікеру чи коньяка, 200 г готових савоярді, 250 г ягід для прикраси - малини чи журавлини.

"Савоярді або "дамські пальчики" - легке та пишне бісквітне печиво, його головне завдання - увібрати в себе якомога більше кавово-коньячної вологи. Можна печиво спекти самостійно, але магазинне коштує 25 гривень і таке ж смачне як і домашнє. Перш за все потрібно заварити каву. Якщо ви робите це в турці, поставте її на плиту, злегка нагрійте, всипте 3 чайні ложки меленої кави і цукор. Потім залийте холодною водою - так, щоб рідина на два пальці не доходила до верху. Не перемішуйте, просто чекайте, коли кавова шапочка почне підніматися. Не дайте їй втекти, негайно підійміть турку і через 10 секунд поставте назад на плиту. І так 3 рази. Після цього кава готова, її треба перелити в глибоку тарілку й остудити, потім влити коньяк", - радить Ольга.

Для крему відокремлює білки від жовтків. Збиває міксером білки в міцну піну. Віночком жовтки змішує з сиром маскарпоне, збиває до однорідної маси. Акуратно вмішує білки в сирну масу, щоб зберегти повітряну структуру білків. Крем готовий. Він світло-бежевого кольору.

Господиня вмочує кожне печиво в кавову суміш і викладає на окрему тарілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сир "Маскарпоне" можна приготувати вдома

"Не перестарайтеся з обмочуванням печива. Це тільки на перший погляд здається, що воно тверде, як сухар, печиво моментально вбирає рідину. Якщо не хочете, щоб десерт перетворився в кашу, опускайте печиво в каву буквально на пів секунди", - радить Ольга.

Зверху поливає кремом. Потім накладає ще один шар печива, знову додає крем. Присипає зверху какао за допомогою ситечка, щоб порошок рівніше ліг. Прикрашає збитими з цукром ягодами журавлини. Поставити на мінімум півгодини у холодильник, щоб печиво остаточно просочилося.

Зараз ви читаєте новину «Каву для "тирамісу" заварюють три рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути