Мідії варять у воді, але якщо після застілля залишилось біле вино, шеф-кухар столичного ресторану авто-гріль "Мисливець" Олександр Ющенко, 28 років, радить у ньому зварити морепродукти.
"Вино довести до кипіння й вкинути у нього кілька гілочок ароматних трав або розчавити зубець часнику. Спецію для аромату вибирають на смак. Можна розмарин, м'яту, базилік."
Трави варять на малому вогні кілька хвилин і вкидають мідії. Для готовності їм достатньо проваритись 5 хвилин.
"У залишках червоного вина можна зварити фрукти. Вино краще підсолодити цукром або медом. Вкинути паличку кориці, зірку анісу, кілька горошин духмяного перцю, кардамон, гвоздику. Набір спецій - хто, що любить".
Суміш довести до кипіння й вкинути розрізані начетверо яблука без серцевини. Варять на малому вогні 10-15 хвилин, поки фрукти не стануть м'які. Готовність перевіряють зубочисткою. Подають холодними. Залишки вина можна випити гарячими, як глінтвейн. Він буде концентрований від спецій. Розводять водою, чаєм або соком.
Коментарі