Вареники - традиційна українська страва, яка завжди радує своїм смаком і різноманіттям.
Але якщо ви думаєте, що вже спробували все, що можна, то настав час відкрити для себе нові, незвичні начинки, які здивують та подарують нові гастрономічні враження.
Пропонуємо приготувати вареники з дуже смачними, але й не менше оригінальними начинками.
Вареники з ревенем
Інгредієнти: ревінь - 500 г, цукор - 200 г.
Приготування: очистьте стебла від жорстких волокон, наріжте маленькими шматочками, викладіть по чайній ложці в тісто, посипте цукром.
Вареники з пасльоном
Інгредієнти: ягоди пасльону - 500 г, цукор - 100 г
Приготування: добре помийте ягоди, потім обдайте їх окропом.
Викладіть в тісто по 1 ст. л., зверху посипте цукром і можна варити.
Вареники з гарбузом і яблуком
Інгредієнти: гарбуз - 300 г, цукор - 3 ст. л, яблука - 2-3 шт.
Приготування: гарбуз помийте і натріть на тертці, можна також попередньо порізати кубиком і запекти в духовці близько 10 хв. разом з яблуками. На тісто викласти готові яблука і гарбуз, присипати цукром і варити до готовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не відтягнете від тарілки: ліниві вареники з персиками за рецептом Савви Лібкіна
Вареники зі сливами
Інгредієнти: сливи - 400 г, цукор - 3-4 ст. л.
Приготування: добре промийте сливи, кісточки видаліть і щедро засипте цукром та залиште на 30 хв.. По закінченні часу сік злийте, розкачайте тісто, викладіть сливи, за бажанням можна присипати цукром і варити.
Вареники з халвою
Інгредієнти: халва - 200 г, тісто для основи
Приготування: розкачайте тісто, викладіть халву в кожен шматочок і сформуйте вареник, варіть до готовності.
8 жовтня відзначають День вареників. Їм ставлять пам'ятники, проводять фестивалі та присвячують пісні. Традиційні українські вареники завжди викликають захоплення по всьому світі і є улюбленою стравою діаспорян.
Вареники готують з різноманітними начинками. Знавці стверджують, що кількість рецептів фаршу понад п'ять сотень.
Gazeta.ua пропонує три рецепти з найпопулярнішими начинками, які люблять українці.
Коментарі