На Старий Новий рік можна дозволити собі їсти те, що заборонялося у Святвечір. Це стосується, зокрема, печеного мяса. Воно є цетральною стравою після куті. Запечена телятина своїм ароматом та хрусткою скоринкою відразу привертає до себе увагу. Щоб вона повністю розкрила свій смак треба пекти її з травами та цитрусами
Телятина - м'ясо менш жирне, ніж яловичина. Щоб воно не стало жорстким і сухим, треба додавати до нього соус або вино. Також не варто смажити його при дуже високій температурі.

800 г телятини одним шматком
3 ст. л борошна
по 1 червоному і жовтому грейпфруту, апельсину і лимону
6 листочків шавлії
1 зубчик часнику
вершкове масло
сухе біле вино
3 ст. л оливкової олії
дрібка гострого червоного перцю
Приготування:
Апельсин і лимон вимити. Зрізати по кілька шматочків цедри і дрібно порізати.
Кінчиком ножа зробити в м'ясі невеликі проколи і втиснути в них шматочки цедри апельсина і лимона.
М'ясо щільно обв'язати ниткою, щоб він зберіг форму під час запікання, і обкачати в борошні.
Оливкова олія і 20 г вершкового масла розігріти в каструлі, яка міститься в духовці. Викласти туди телятину і, перевертаючи, злегка підрум'янити її.
Додати вино, випарити його приблизно на третину. Ч
асник і 3 листки шавлії подрібнити, змішати з гострим перцем та рештою цедри.
Додати суміш у каструлю з м'ясом, посолити і запікати в духовці при температурі 180 градусів 1 годину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко качку запікає з абрикосовим соусом
Грейпфрути очистити від шкірки, нарізати шматочками і швидко обсмажити в вершковому маслі. Вимкнути вогонь і зберегти теплими.
Запечену телятину вийняти з форми, видалити нитку.
Викласти на блюдо, нарізати скибочками і полити власним соком.
Решта листя шавлії подрібнити, апельсин і лимон порізати маленькими кубиками, все перемішати.
Посипати м'ясо сумішшю шавлії і цитрусових. Навколо м'яса розкласти на блюді обсмажені скибочки грейпфрутів.
Коментарі