Шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив секрети, як корисну їжі зробити ще й дуже смачною. Наприклад рибу рекомендує не смажити її, а просто посолити.
"Для того, щоб лосось був корисним і краще засвоювався, потрібно просто трохи лимона і трохи, можливо, цукру. І все, більше нічого", – розповів Клопотенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овоч, який зміцнює кістки
В топі корисного – ківі, багатий вітаміном С, і виноград. На думку вчених, його ягоди запобігають появі ракових пухлин.
"Цілу гілочку винограду потрібно покласти в духовку, додати трохи солі і трохи олії. Запікати так приблизно 15 хвилин. Він стане ароматним і трохи нагріється. І потім додавати його до м'яса, до риби", – порадив шеф.
Корисними для серця і судин є брокколі й авокадо. Чого не скажеш про салат. Адже він вирощений в теплиці. Інша справа – часник.
"Беремо цілу головку часнику, відрізаємо, відправляємо в духовку. Температура 200 градусів, на 20 хвилин. Він пригорає і стає дуже ароматним. І майже кожне блюдо стане смачніше. І не буде такого, що якщо я йду на побачення, то мені не можна їсти часник. Запечена можна", – поділився радою шеф.
Від нагрівання мед не стає токсичним. Проте додавати його до гарячих напоїв все ж не рекомендується. Пише лікар-терапевт Тетяна Фіалкова. За температури вище 40 градусів мед втрачає свою користь: амінокислоти, які в ньому містяться, за таких умов повністю руйнуються.
Усупереч поширеному міфу під дією високих температур мед токсинів не виділяє. Тож додавати його до гарячого чаю чи кави можна не боючись за своє здоров'я. Інша справа, що при цьому користі від нього жодної не буде.
Коментарі