четвер, 10 жовтня 2024 10:07

П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
5

Кожного ранку задаємося одним і тим самим питанням - що б смачного з'їсти на сніданок.

Кулінар Євген Клопотенко запропонував п'ять улюблених сніданків, щоб день починався смачно та красиво.

"Це не просто собі страви, це справжні дарунки гастробогів. Якщо ви приготуєте бодай одну з них, то вже точно будете чекати на наступний ранок, аби приготувати інші рецепти з цієї добірки", - переконує шеф-кухар.

Тост з пастою з авокадо і яєчнею

Автор: klopotenko.com
  Тост з пастою авокадо та яєчнею
Тост з пастою авокадо та яєчнею

Інгредієнти

2-4 скибки хліба

25 г вершкового масла

1 авокадо

½ ч. л. карі

1 ст. л. лимонного соку

3-5 гілочок кропу

2 ст. л. рослинної олії

2-4 яйця (за кількістю тостів)

сіль та перець до смаку

Як приготувати

Скибочки хліба (2-4 шт.) підрум'яньте на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла (25 г).

Приготуйте пасту з авокадо. Авокадо (1 шт.) розріжте навпіл. Видаліть кісточку за допомогою ножа. Ложкою виберіть м'якуш авокадо в миску. Намагайтеся вибрати стиглий авокадо, інакше м'якуш буде твердою і пасту буде неможливо приготувати. Якщо випадково ви взяли авокадо, який не достиг, дайте йому трохи полежати, через день-два він достигне.

Додайте до м'якоті авокадо трохи карі (½ ч. л.). Кріп добре промийте, обсушіть і відділіть стебла. Зелень дрібно порубайте. Додайте до авокадо кріп і сік лимона (1 ст. л.). Потім додайте рослинну олію (2 ст. л.) і трохи солі. Добре розімніть виделкою і перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в масі. Паста з авокадо готова. До речі, її можна приготувати з вечора і залишити в холодильнику. Тільки обов'язково накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася пасти. Так її поверхня не потемніє, окислюючись на повітрі.

На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії підсмажте яєчню. Посоліть білок і поперчіть жовток за смаком. Готуйте яєчню на тихому вогні протягом 3-4 хвилин, щоб жовток все ще залишався рідким, а білок повністю схопився.

Зберіть бутерброд. Тост рясно змастіть пастою з авокадо.На пасту з авокадо акуратно викладіть яєчню. Подавайте негайно.

Французькі тости з сиром брі

Автор: klopotenko.com
  Французькі тости з сиром Брі та цибулевим конфітюром
Французькі тости з сиром Брі та цибулевим конфітюром

Інгредієнти

2 шматочки Хліб для тостів

1 шт. Куряче яйце

50-70 мл Молоко

20 г Вершкове масло (для смаження)

дрібка Сіль

2 шматочки Сир Брі

2 ч. л. Цибулевий конфітюр

Як приготувати

У неглибоку миску розбийте яйце, додайте молоко і трохи змішайте виделкою. Додайте дрібку солі.

На пательні з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло. Кожну частину хліба обмокніть в яєчно-молочну суміш з обох боків, щоб вона трохи попала в хліб.

Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки, наприкінці викладіть зверху шматочки сиру брі, щоб він трохи розтопився. Подавайте з цибулевим конфітюром.

Смажені гриби з яйцем пашот і лососем

Автор: klopotenko.com
  Смажені гриби з яйцем пашот і лососем
Смажені гриби з яйцем пашот і лососем

Інгредієнти

100 г Печериці

100 г Гливи

20 г Гарбузове насіння

1 шт. Яйце

30 г Слабосолений лосось

2 гілочки Вершкове масло

за смаком Петрушка

Сіль, перець

Як приготувати

Гриби помийте, крупно наріжте та обсмажте на вершковому маслі з додаванням солі та перцю, доки гриби не стануть м'якими.

Відваріть яйце пашот. У невеличкій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте оцет, за допомогою ложки зробіть воронку та розбийте туди яйце. Відваріть протягом 3 хвилин, дістаньте шумівкою й дайте воді добре стекти. Відкладіть на тарілку.

Викладіть на тарілку гриби, зверху викладіть тонкі скибочки слабосоленого лосося та яйце пашот. Посипте гарбузовим насінням та подрібненою петрушкою. Жовток з яйця грає роль соусу, тому в самому початку розріжте яйце та змішайте жовток з грибами та рибою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна запіканка на сніданок: рецепт для корисного початку дня

Яєчні мафіни з овочами

Автор: klopotenko.com
  Яєчні мафіни з овочами
Яєчні мафіни з овочами

Інгредієнти

5 яєць

¼ цукіні

½ томата

½ солодкого червоного перцю

3-4 печериці

1 ст. л. борошна

50 г твердого сиру

сіль і перець до смаку

Як приготувати

Підготуйте овочі. Я вибрав ¼ цукіні, ½ томата, ½ болгарського червоного перцю і 3-4 печериці. Всі овочі наріжте невеликими кубиками, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку.

Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна "начинка" для мафінів.Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину.

Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте.

Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок.

Авокадо тост

Автор: klopotenko.com
  Авокадо тост
Авокадо тост

Інгредієнти

1 авокадо

4 скибочки цільнозернового хліба

2 яйця

50 г сиру фета

4 в'ялених томати

сіль і перець до смаку

Як приготувати

Авокадо помийте, поріжте на дві частини, видаліть кісточку та очистіть шкірку. Вибирайте тільки стиглі плоди авокадо, м'якоть яких можна розім'яти виделкою.

Потім ложкою виберіть м'якуш авокадо у мисочку. Якщо авокадо стиглий, це буде зробити досить легко.

Візьміть 2 яйця, відваріть некруто, охолодіть у холодній воді та почистіть. Авокадо й 50 г сиру фета поріжте невеликими кубиками. Потім візьміть 4 в'ялених томати та дрібно поріжте.

Розімніть весь вміст виделкою до стану пасти, додайте перець і сіль до смаку.

Хліб для тостів підсушіть у тостері або на пательні без олії. Усі інгредієнти змішайте в мисці. Жовток із яєць грає роль соусу для нашої пасти з авокадо. Додайте сіль і перець до смаку. Викладіть масу на тости та насолоджуйтеся неймовірним смаком.

Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку.

Фрітата не тільки смачна, але й корисна – вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.

Зараз ви читаєте новину «П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути