четвер, 24 серпня 2023 11:37

П'ять способів, щоб яблука не темніли після розрізання

П'ять способів, щоб яблука не темніли після розрізання
Яблука темніють після розрізу: 5 способів, як врятувати фрукти Фото: harchi

Яблука — найдешевші фрукти і водночас багаті вітамінами та мікроелементами.

З яблук можна приготувати багато смачної випічки до Горіхового Спасу, який будемо святкувати 29 серпня, пише rbc.

Але в яблук є один недолік. Вони швидко темніють при розрізанні.

Це відбувається тому, що деякі ферменти в яблуках під впливом кисню окислюються. Саме це і призводить до зміни кольору.

Щоб цього уникнути, треба зробити кілька дій.

Перший спосіб

Замочіть їх у підсоленій воді на 10 хвилин. Потім вийміть та складіть у пакет. Але якщо хочете з'їсти яблуко, то добре вимийте.

Другий спосіб

Натріт яблуко лимоном. Якщо ви захочете позбавитися смаку лимона — промийте яблука перед вживанням.

Третій спосіб

Один із дієвих способів — просто скріпити нарізані скибочки яблука разом із гумкою. Тоді вони збережуть майже такий самий колір та твердість, та й фрукт після такого способу промивати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими стравами здивувати гостей на Горіховий Спас

Четвертий спосіб

Мед — чудовий природний консервант, який зупиняє потемніння яблук. Просто розчиніть від 1 до 2 столових ложок меду на 1 склянці води кімнатної температури та в цьому розчині замочіть яблука на 1-5 хвилин.

П'ятий спосіб

Вам також допоможе звичайна вода. Поріжте яблука, перекладіть у посуд та залийте водою. Це допоможе на дуже короткочасний період "врятувати" фрукти від потемніння.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом шарлотки, яка тане у роті. Цей пиріг можна впізнати навіть із заплющеними очима. Яблука стали найпопулярнішою начинкою завдяки своїй поширеності та доступній ціні.

Для приготування шарлотки вибирайте тверді та соковиті яблука, тоді пиріг вийде максимально смачним. Такі яблука лишаються цільними та зберігають свою структуру, а не перетворюються в пюре всередині пирога, віддаючи йому зайву вологу.

Зараз ви читаєте новину «П'ять способів, щоб яблука не темніли після розрізання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути