пʼятниця, 31 травня 2024 13:20

П'ять видів продуктів, які не можна готувати у сковорідці з антипригарним покриттям

П'ять видів продуктів, які не можна готувати у сковорідці з антипригарним покриттям
Кухарі назвали продукти, які не можна готувати на сковорідці з антипригарним покриттям Фото: pinterest

Антипригарне покриття відрізняється своєю функціональністю та простотою у догляді.

Однак воно має серйозну особливість - при сильному нагріванні починає втрачати свої властивості.

Якщо залишити сковороду з антипригарним покриттям на вогні без продуктів, воно зіпсується. Це стосується й деяких продуктів, адже під час їхнього приготування температура висока.

Вершкове масло та маргарин

Смаження на антипригарній сковороді вершкового масла або маргарину може призвести до проблем. Ці продукти починають горіти за відносно низьких температур, що може призвести до утворення неприємного запаху та присмаку.

До того ж, залишки масла, що згоріли, можуть пошкоджувати антипригарне покриття, зменшуючи його термін служби.

М'ясо з товстим шаром жиру

М'ясо з великою кількістю жиру, як бекон або жирна свинина, краще готувати на інших типах сковорідок. При смаженні жир виділяє багато тепла і може досягати температур, що перевищують допустимі для антипригарного покриття.

Це призводить до його пошкодження та погіршення антипригарних властивостей.

Томатні соуси

Антипригарне покриття не є стійким до тривалого впливу кислот.

Кислі соуси, такі як томатний, можуть з часом роз'їдати покриття, що призведе до його передчасного зношування. Крім того, кислота може взаємодіяти з антипригарним покриттям, що не тільки погіршує його властивості, а може бути небезпечно для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якому посуді найкорисніше готувати їжу

Маринади на основі оцту

Продукти, замариновані в оцті чи лимонному соку, також не варто готувати.

Кислотні маринади можуть роз'їдати покриття, знижуючи його ефективність та довговічність. До того ж, високі температури у поєднанні з кислотою можуть призводити до виділення шкідливих речовин із покриття.

Цукор та карамель

Приготування карамелі або страв із високим вмістом цукру також не рекомендується.

Цукор при нагріванні плавиться та досягає дуже високих температур, що може призвести до пошкодження покриття.

Карамель важко відмивати, і залишки цукру можуть залишити стійкі плями та подряпини на поверхні.

Один з головних плюсів посуду з чавуну полягає в її невразливості. Сковорода з чавуну може прослужити вічність при правильному догляді. Посуд з даного матеріалу невибагливий; відмінна теплоємність матеріалу забезпечує рівномірне смаження будь-якої страви.

Шанувальники чавунного посуду стверджують, що їжа, приготована в такому посуді, є більш ніжною і смачною. Причому, вважається, що якщо готувати в старій сковороді, якою користувалися довгі роки, їжа виходить ще смачнішою, ніж в новій. І дійсно, в старій чавунній сковороді, їжа пригорає набагато рідше, ніж, скажімо, в сковороді з антипригарним покриттям, якою користувалися всього рік.

Зараз ви читаєте новину «П'ять видів продуктів, які не можна готувати у сковорідці з антипригарним покриттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути