
Ароматний тайський суп Том Кха Гай можна приготувати вдома.
Він на основі кокосового молока, курки та пряних трав, який поєднує ніжність і пікантність в одній страві.
Найкраще насолоджуватися цим супом після важкого дня. Така страва відновлює сили та додає енергії.
Gazeta.ua розповість, як приготувати Том Кха Гай.
Суп Том Кха Гай (Тайський кокосовий суп з куркою)
Інгредієнти:
2 курячі ніжки
400 мл кокосового молока
500 мл курячого бульйону
1 паличка лемонграсу (можна замінити цедрою лайма)
3-4 листки кафрського лайма (можна замінити цедрою лайма)
2-3 скибочки імбиру або галангалу
1-2 ст. л. рибного соусу
1 ч. л. цукру
1-2 шт. чилі (за бажанням)
100 г печериць (або будь-яких грибів)
1 лайм (для соку)
2 стебла зеленої цибулі
Кінза для подачі
Як приготувати
Відріжте ніжки від стегон (за бажанням, можна залишити цілими).
Покладіть курячі ніжки в каструлю, залийте бульйоном і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.
Додайте в каструлю порізаний лемонграс, імбир і листя лайма.
Влийте кокосове молоко, зменшіть вогонь і дайте супу покипіти 5 хвилин.
Додайте нарізані гриби, варіть ще 5 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зварити густий і наваристий бульйон: спробуйте простий спосіб у духовці
Додайте рибний соус, цукор і нарізаний чилі (за бажанням).
Вичавіть сік лайма та додайте в суп (не варіть після цього, щоб смак лайма залишився свіжим).
Додайте нарізану зелену цибулю та кінзу.
Подача:
Розлийте суп у тарілки, подавайте гарячим.
Можна доповнити вареним рисом або хрусткими грінками.
Цей суп має ніжний вершковий смак із приємною кислинкою та ароматами східних спецій. Він добре зігріває і відмінно смакує у будь-яку пору року.
Суп із броколі - це не лише корисно, а й неймовірно смачно, якщо знати кілька кулінарних секретів.
Завдяки своєму яскраво-зеленому кольору, ніжній текстурі та багатству вітамінів, такий суп стане фаворитом на вашому столі. Додайте до рецепту вершкові нотки, ароматні спеції та кілька особливих інгредієнтів. Навіть ті, хто не любить броколі, попросять добавки.
Коментарі