Шпинат практично повністю складається з води, тому його можна додавати в страви протягом дня, щоб поповнити запаси рідини в організмі.
Ця порада особливо актуальна в спекотну пору року.
На сніданок можна приготуваи швидку страву, яка займе лиш 5 хвилин.
"Скрамбл зі шпинатом – хороший ситний сніданок. Шпинат містить рослинний білок, вітаміни К і бета-каротин, у ньому також багато заліза", - радить дієтолог Світлана Фус.
Як приготувати скрамбл зі шпинатом, розповів кулінар Євген Клопотенко:
ІНГРЕДІЄНТИ
3 курячих яйця
10 г вершкового масла
50-75 г шпинату (замороженого або свіжого)
1 ст. л. соняшникової олії
1 зубчик часнику
сіль і перець до смаку
Розігрійте пательню з 1 ст. л. соняшникової олії та припустіть 50-75 г шпинату до м'якості протягом 1-2 хвилин. Якщо використовуєте заморожений шпинат, то попередньо його необхідно розморозити і віджати зайву рідину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишний омлет з корисною начинкою: як приготувати найпростіший сніданок
Візьміть зубчик часнику та дрібно порубайте, а потім додайте до шпинату, він додасть страві приємного аромату. Готуйте ще буквально 1 хвилину.
Візьміть 3 яйця, розбийте в миску, посоліть і поперчіть до смаку. Розігрійте іншу пательню та розтопіть на ній 10 г вершкового масла.
Зменшіть вогонь і вилийте яєчну масу. При постійному помішуванні лопаткою, готуйте скрамбл протягом 1 хвилини. Він повинен бути ніжної й кремової структури.
Додайте шпинат до скрамблу. Ідеальний сніданок готовий!
Коли зранку дуже поспішаєте і немає часу довго стояти на кухні, то можна приготувати один з швидких страв. Дуже ситний і смачний сніданок з лаваша на сковороді. Те що треба з ранку, щоб не зголодніти до обіду.
Коментарі